Loading
GSS Media

Vesti

Melburn najbolji grad za život na svetu, sedmi put zaredom

Melburn je sedmu godinu zaredom proglašen najboljim gradom za život na svetu, prema izveštaju Ekonomista.

 

 

Izveštaj je rangirao 140 gradova u svetu po stabilnosti, zdravstvenoj zaštiti, kulturnim sadržajima i zaštiti sredine, obrazovanju i infrastrukturi.
Među prvih deset su Beč, Vankuver i Kalgari u Kanadi, Adelejd i Pert u Australiji, Okland na Novom Zelandu, Helsinki i Hamburg.
Melbourne, drugi najveći australijski grad i glavni grad države Viktorije, dobio je najviše ocene za zdravstvenu zaštitu, obrazovanje i infrastrukturu.

Gradonačelnik Robert Dojle rekao je da je reč o velikom uspehu kojim svi građani treba da se ponose, ali i napomenuo da to ne znači da je grad savršen. “Nastavit ćemo puno raditi svaki dan kako bi Melburne bio još bolji i kako bismo stvorili pravedniju, sigurniju i snažniju državu za sve njene građane”, rekao je premijer Danijel Andrjus.

Sidnej, najveći australijski grad, zbog pretnje terorizma drugu godinu zaredom, nije ušao u prvih deset, i nalazi se na 11. mestu popisa.
Među najgorim gradovima za život na svetu su Damask, Lagos u Nigeriji, Tripoli, Daka i Port Moresbi na Papui Novoj Gvineji.

 

Izvor: Hina

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: