Loading
GSS Media

Vesti

CG: Požari i dalje aktivni, ali konačno pod kontrolom

U Herceg Novom i dalje je aktivan požar kod Zabrđa i Mrkova, ali je pod kontrolom, javlja jutros RTCG.

 

 

Iz Službe zaštite i spasavanja Herceg Novom saopšteno je TVCG da su njihovi vatrogasci veliku pomoć dobili su od kanadera iz Hrvatske koji su, kako tvrde, bili efikasniji od protivpožarnih letjelica iz Ukrajine.

Aktivan je i požar na Vidovom vrhu koji je zahvatio nepristupačan teren i ne preti objektima. “U opštinama Tivat i Herceg Novi aktivni su požari na Konjevićima. Na lokacijama gde su prethodnih dana bili aktivni požari još ima aktivnosti, ali je situacija znatno bolja i pod kontrolom”, saopštio je Direktorat vanredne situacije.

Tokom prethodnog dana pored vazduhoplova iz Ukrajine, Švajcarske i Bugarske, u gašenje požara uključili su i avioni tipa Canader Republike Hrvatske, koji su delovali u pograničnom pojasu između Crne Gore i Hrvatske.

“Takođe, juče su oko 16:30h na aerodrom Podgorica sletela dva izraelska vazduhoplova tipa Air Tractor koji imaju kapacitet nosivosti po 3.000 kubika vode, koji će već danas biti operativni”, navode iz Direktorata.

Što se tiče Podgorice, iz Direktorata navode da nema aktivnih požara, dok su, kad je reč o Danilovgradu, aktivna požarišta u Donjem i Gornjem Zagaraču prema Markovini, i trenutno su pod kontrolom.

Kad je reč o Cetinju, aktivni požari su u Katunskoj nahiji i to u Lastvi Čevskoj, na Markovini i u Cucama, Rvašima, Carevom Lazu. U Kotoru je aktivan požar u mestu Bigova.

Iz Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada saopšteno je da su vatrogasci tokom noći ugasili nekoliko manjih požara – na Starom aerodromu, Koniku i blizu Duvanskog kombinata, prenosi RTCG.

 

Izvor: Danas:rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: