Loading
GSS Media

Vesti

Počela Čevljanska korida: Očekuje se dolazak više od 50.000 ljudi

Rano jutros počelo je okupljanje u Čevljanskoj dolini u povodu 70. tradicionalne borbe bikova u ovom mjestu. Očekuje se da će Čevljansku koridu posjetiti preko 50 hiljada ljudi koji će imati priliku zabaviti se uz pjevačice, plesačice, janjetinu i bikove.

 

 

Organizatori su najavili da će i ove godine Čevljansko polje bit gost najveće koride na Balkanu te da oni koji odluče da dođu neće se pokajati jer će moći uživati u vrhunskim borbama, hrani i piću.

Bosansko kolo, bacanje kamena s ramena, trka konja, nastupi kulturno-umjetničkih društava samo su neki od sadržaja jer tu će biti i veliki broj šatora sa različitim vrstama muzike.

“Pripreme za najbolju borbu bikova u regionu idu prema planu. Program Čevljanske koride je manje ili više ustaljen. Naravno, vodili smo računa i o svim ostalim sadržajima, jer Čevljanska korida je daleko više od borbe bikova”, kazao je predsjednik Organizacionog odbora Čevljanske koride Besim Gljiva.

Brojni građani smatraju kako na ovom skupu ne postoji ništa vrijedno pažnje te da se na taj način promovišu negativne vrijednost.

Uprkos tome činjenica je da se svake godina na ovom događaju okupe desetine hiljada građana iz BiH, ali i dijaspore.

Izvor: Klix.ba

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: