Loading
GSS Media

Vesti

Stayin’ alive: Pogledajte predsjednicu u akciji na poligonu

Kako teče život vojnikinja i vojnika, iskusila je, kako se pohvalila, i sama hrvatska predsjednica te vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar Kitarović, a svega se prisjetila i danas dok je obilazila zimski kamp Kadetske bojne OS RH u vojarni ‘Josip Jović’ na Udbini. Novinare je pritom poučila što činiti kad vidite unesrećenu osobu te otkrila i koja je pjesma najbolja za oživljavanje, a priznala je i da joj je proradio instinkt pri ulasku u šator uz argumetaciju zašto su najbolji šatori za dvije osobe.

 

KOtarevic army

 

Predsjednici, koja je bila u pratnji načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova, vojnikinje i vojnici prikazali su dnevne aktivnosti zimskih kampova, organizaciju života i rada kadeta i kadetkinja u improviziranim skloništima u zimskim uvjetima, borbeno izviđanje te patrol baze i ostale aktivnosti u kampu.

 

I oduševili predsjednicu i vrhovnu zapovjednicu: ‘Razgovarali smo o uvjetima života, rada, djelovanja. Ovaj kamp je vrhunac obuke kadeta. Kako sam i sama dok sam radila u NATO-u ne samo pratila program obuke različitih zemalja, već i tri puta i sudjelovala u preduputnoj obuci – mogu usporediti to s ovim što sam ovdje vidjela. Ono što ovdje uče je ne samo preživljavanje u zimskim uvjetima, ne samo taktika i ratovanja, već i timski rad – kako se osloniti jedni na druge’.

 

Naime, Kadetska bojna Hrvatskog vojnog učilišta ‘Dr. Franjo Tuđman’ od 29. siječnja do 10. veljače 2017. godine u vojarni ‘Josip Jović’ u Udbini provodi Zimski kamp 2 i 3 za kadete druge i treće godine vojnih studija, a Zimski kamp 2 predstavlja dosadašnji vrhunac vojne obuke kadeta jer objedinjuje većinu vojnih znanja usvojenih tijekom svih dosadašnjih kampova i nadograđuje je s intenzivnom obukom preživljavanja u zimskim uvjetima.

 

Izvor: Tportal.hr

 

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: