Loading
GSS Media

Vesti

MIGRANTSKA KRIZA Optužbe iz BiH na račun Hrvatske dio su obavještajne igre zbog Schengena?

Umjesto da se pozabavi svojom istočnom granicom i da spriječi ulazak migranata iz Srbije, koje režim u Beogradu sustavno postepeno potiskuje u BiH, bosanskohercegovačke vlasti ušle su u sukob s Hrvatskom.
Izbjegavaju ključno pitanje, svoje odgovornosti za to što skupine ljudi ilegalno prelaze njihovu granicu i iz BiH ulaze u Hrvatsku pa odgovornost adresiraju na hrvatsku stranu, tvrdeći da je hrvatska policija gruba prema migrantima, ali u novije vrijeme, da u svojim intervencijama prelazi granicu između Hrvatske i BiH, potiskujući migrante koji su već bili ušli u Hrvatsku.
Ova politička igra zamjene teza ne bi bila moguća, da se u Europi, osim sustavne institucionalne politike sprječavanja ilegalnih migracija, uz istovremeno garantiranje sigurnosti ugroženima, ne vodi i politika rastakanja te službene politike, u kojoj sudjeluje dio medijske arene i dio nevladinih organizacija.
Frontex, koji radi vrlo dobar posao zaustavljanja ilegalnih migracija, pod jednakim je pritiskom civilnog sektora i medija, pod kakvim je i hrvatska policija, neprestano optuživana, bez ikakvih relevantnih dokaza, za grubost prema migrantima.

Naravno, igra zamjene teza iz BiH ne bi bila moguća da tamošnji dužnosnici nemaju mig nekih od europskih država, koje vode različite obavještajne igre protiv Hrvatske, da čine upravo to što čine. Cilj takvih obavještajno-političkih operacije otežavanje je položaja Hrvatske u njenom pokušaju da uđe u Schengenski sustav.

Posve je iracionalno takvo ponašanje BiH, budući da bi za tamošnji sigurnosni sustav bilo daleko bolje da Hrvatska jest članica Schengenskog sporazuma. I ovako se, naime, Hrvatska snažno angažirala na pomoći BiH da joj se transferira oprema za zaštitu granica i da dobije potporu Frontexa u zaštiti granice prema Srbiji. Da je članica Schengenskog sporazuma, Hrvatska bi u tom smislu mogla učiniti još više.

Izvor: DIREKTNO.hr

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: