Loading
GSS Media

Vesti

HOROR U CENTRU ZA SOCIJALNU SKRB U ĐAKOVU! UBIO SOCIJALNU RADNICU I TEŠKO RANIO NJENOG KOLEGU Napadač u bijegu, policija intenzivno traga za njim!

U Đakovu je došlo do oružanog napada na dvoje djelatnika sustava socijalne skrbi, socijalnu radnicu i pravnika.

Kako saznajemo, socijalna radnica je poginula na mjestu, a pravnik je teško ranjen. Iz KBC-a Osijek doznajemo kako je u tijeku operativni zahvat kojim se pokušava spasiti život pravniku u kojeg je pucao počinitelj. Riječ je o prostrijelnoj rani na glavi, napravljena je komplatna diagnostika i CT, a unatoč naporima liječnika teško ozlijeđeni pravnik je u kritičnom stanju.

 

 

Prema neslužbenim informacijama, počinitelj je korisnik Centra za socijalnu skrb, koji se navodno liječio na pshijatriji, a kojem je oduzeta poslovna sposobnost te mu je ubijena socijalna radnica bila skrbnica.

Do pucnjave je došlo u utorak oko podneva u đakovačkom Centru za socijalnu skrb, nakon koje se jedan muškarac biciklom udaljio s mjesta događaja, izvijestila je policija, a javlja Hina.

Osumnjičeni za ubojstvo ubrzo nakon što je ispalio hice u djelatnike Centra za socijalnu skrb pobjegao je s mjesta događaja te se za njim još uvijek traga, zbog čega je Đakovo praktički pod opsadnim stanjem. Navodno se napadač biciklom udaljio s mjesta događaja.

Neslužbeno smo doznali i kako je po dolasku u Centar za socijalnu skrb spominjao Gradsku upravu grada Đakova, a nakon što je to došlo do gradonačelnika Mladena Mandarića, ovaj je odlučio i prije kraja radnoga vremena iz sigurnosnih razloga sve djelatnike poslati kući.

– Stalno je govorila da će se nešto dogoditi, ukazivala je na probleme, ali nije se reagiralo – doznali smo od osobe bliske socijalnoj radnici koja je stradala u tragičnom događaju.

Počinitelj je navodno osoba pod skrbništvom Centra, što znači da mu je oduzeta poslovna sposobnost. Navodno se radi o osobi koja je liječena na psihijatriji.

Ministrica Nada Murganić s kriznim je timom krenula u Đakovo, a tamo se uputila i Štefica Karačić, predsjednica Hrvatske udruge socijalnih radnika.

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: