Loading
GSS Media

Vesti

POTOP U BEOGRADU Pljuskovi u svim delovima prestonice, na Dorćolu GRAD, Radnička ulica POPLAVLJENA, Hitna pomoć ne može po pacijente zbog poplava

Nakon što su obilni pljuskovi sa grmljavinom, jakim vetrom i gradom zahvatili veći deo Srbije, nevreme se preselilo u glavni grad. U gotovo svim delovima Beograda počeli su jaki pljuskovi ponegde praćeni gradom, Radnička ulica je poplavljena, a trmvajski saobraćaj je obustavljen.

 

 

Pljuskovi sa grmljavinom i gradom pogodili su i Zvezdaru, Mirijevo, Dorćol, Novi Beograd… U pojedinim delovima pretonice kratko je padao grad.

Tramvaji stoje, autobuske linije izmenjene

Kako javlja naša reporeterka sa lica mesta, na Čukaričkoj padini je potop zbog čega linije 55, 56 i 89 voze izmenjenom trasom. Tramvajski saobraćaj je, kako saznajemo, potpuno obustavljen.

– Sve tramvajske linije stoje od 17.50 zbog pljuska koji je zahvatio prestonicu – potvrđuju iz GSP-a.

Hitna ne može po pacijente

Obilni pljuskovi koji padaju već skoro sat vremena, stvorili su probleme i za Hitnu pomoć.

– Ne možemo da radimo, a imamo veliki broj intervencija. Potoci su svuda po gradu, vozila ne mogu da se kreću – rekli su za “Blic” iz Hitne pomoći.

Gejziri na ulicama
Pojedine ulice su poplavljene, te se vozači probijaju kroz bujice, a u Sarajevskoj, Cvijićevoj i jednoj od ulica na Bežanijskoj kosi došlo je do formiranja gejzira visokih i po nekoliko metara.
Očekuje se i do 40 litara kiše
Meteorolozi nisu uopšte optimistični. Prema njihovim prognozama, u prestonici se očekuje i do 40 litara kiše za kratko vreme.
– Problem koji nastaje kada su padavine u gradu u pitanju, jeste taj što uslovi nisu idealni. Naime, beton ne može da primi toliku količinu vode, a kanalizacije su većinski zapušene, pa zato dolazi do “reka” na ulicama – pojašnjava Đurić.

Opasnost od izlivanja rečica

Meteorolozi su takođe izdali upozorenje da potoji opasnost od “lokalnih izlivanja na bujičnim vodotocima”. U Beogradu se to može očekivati u opštinama Grocka, Barajevo, Obrenovac, Lazarevac…

Podsećamo vas da je “Blic” pisao da je u četvrtak za vreme nevremena palo 33 litara kiše za svega sat vremena, što je stvorilo prave reke na ulicama, pa su čak i automobili plivali. Inače, zbog najavljenog nevremena odložen je Red Bull Flugtag šou, kao i koncert Beogradske filharmonije. Međutim, meteorolozi ne donose lepe vesti. Prema njihovim podacima, ovakvo vreme zadržaće se sve do 25. juna.

Izvor: BLIC.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: