Loading
GSS Media

Vesti

OČEVID U GRUBIŠNOM POLJU Zagrebpetrol buknuo zbog samozapaljenja otpada

Nakon očevida požara u Grubišnom Polju gdje je u subotu u požaru gorjela veća količina raznog otpada za reciklažu u krugu poduzeća “Zagrebpetrol” d.o.o, utvrđeno je da je požar buknuo uz metalni kontejner za smeće, a da je najvjerojatniji  uzrok požara samozapaljenje otpada.

 

 

Očevid je obavljen u nazočnosti vještaka Centra za forenzična ispitivanja istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” , utvrđeno je kako se centar požara nalazi uz metalni kontejner za smeće, a da je najvjerojatniji uzrok požara samozapaljenje otpada: zamašćenih  krpa, spužvi i sličnih materijala natopljenih otpadnim motornim uljima, otpadnih uljnih filtera motornih vozila i ambalaže raznih kemikalija, izvijestili su iz Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske u nedjelju.

U požaru je djelomično ili potpuno izgorjelo osam velikih metalnih spremnika te metalna konstrukcija nadstrešnice skladišta koja je uslijed termičkog djelovanja uništena. Također je izgorjela velika količina otpadnih ulja i sličnih otpadnih produkata.

Tijekom očevida za potrebe fizikalno-kemijskog vještačenja izuzeti su uzorci otpada, organskih otapala i drugog otpadnog materijala te će se provesti dodatne mjere i radnje radi utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja.

Prema izjavi vlasnika nastala materijalna šteta se procjenjuje na oko 15 000 000 kuna.

Mjesto požara je i dalje pod nadzorom vatrogasaca zbog manjih ostataka tinjajućih nakupina otpada, izvijestili su iz policije.

Požar u Grubišnom Polju izbio je u subotu oko 13,40 sati u krugu poduzeća “Zagrebpetrol” d.o.o.a  gdje se zapalila veća količina raznog otpada za reciklažu (maziva, ulja, zauljene krpe, lako zapaljive tvari i dr.) u raznim metalnim i plastičnim ambalažama ispod metalne nadstrešnice otvorenog  skladišnog prostora prekrivenog limom.

Požar su gasili  pripadnici javnih vatrogasnih postrojbi iz Grubišnog Polja, Daruvara, Bjelovara i Garešnice te lokalnih dobrovoljnih društva, njih ukupno 64 sa 18 vatrogasnih vozila, koji  su požar lokalizirali i stavili pod nadzor.

U požaru nitko nije stradao.

 

Izvor: DIREKT.hr

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: