Loading
GSS Media

Vesti

Pronađen „Isus“ na jahti saudijskog princa

Na jahti „Sirena“, koja pripada naslednom princu Saudijske Arabije Muhamedu bin Salmanu, pronađena je nestala najskuplja slika „Spasitelj sveta“ Leonarda da Vinčija

 

 

Na jahti „Sirena“, koja pripada naslednom princu Saudijske Arabije Muhamedu bin Salmanu, pronađena je nestala najskuplja slika „Spasitelj sveta“ Leonarda da Vinčija, piše portal „Art net“ Kako navode izvori, platno će ostati na brodu sve dok se u provinciji Medina ne završi izgradnja kulturnog centra, gde će se navodno čuvati Da Vinčijevi radovi u budućnosti. O prodaji slike je objavljeno u martu 2019. godine. Kako se navodi, saradnici filijala Luvra u Abu Dabiju, gde platno treba da bude izloženo u septembru 2018. godine, nisu uspeli da utvrde tačno mesto gde se nalazi slika.

Na slici „Spasilac sveta“ predstavljen je Isus Hristos. Ona je bila naslikana oko 1.500. godine. Dugo vremena se mislilo da je slika izgubljena, ali je 1958. godine bila stavljena na aukciju pod autorstvom jednog od učenika Leonarda da Vinčija. Tada je ona bila prodata za 45 funti. Nakon restauracije 2007. godine eksperti su zaključili da je „Spasioca sveta“ naslikao sâm slikar. Ruski milijarder Dmitrij Ribolovljev kupio ju je 2013. godine za 127,5 miliona dolara, a prodao na aukciji „Kristi“ 2017. godine za rekordnih 450 miliona dolara.

 

Izvor: NOVOSTI.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: