Loading
GSS Media

Vesti

Otkriveno što je srušilo YouTube, Gmail i niz drugih servisa

Iz Googlea su najavili istragu i obećali poboljšati sustav kako se incident ne bi ponovio te se ispričali korisnicima zbog nevolja kojima su bili izloženi.YouTube, Snapchat, Gmail, Nest, Discord i više drugih web servisa zabilježili su veće probleme u radu tijekom nedjelje, 2. lipnja. Uzrok problema bila je Googleova usluga u računalnom oblaku Cloud, koja pogoni aplikacije koje nisu u vlasništvu diva iz Mountain Viewa. Trebalo je proći više od četiri sata prije no što su napokon riješeni.

 

 

Problemi su najviše pogodili korisnike na istočnoj obali Sjedinjenih Država, iako su se osjetili i u Europi te Hrvatskoj, naročito kod korisnika YouTubea i Gmaila, koji nisu mogli pristupiti tim servisima. U jednom trenutku Googleova upravljačka ploča za paket aplikacija G Suite pokazivala je kako su sve web usluge te tvrtke nedostupne, dok je servis Down Detector prikazao kako je YouTube nedostupan u nizu država diljem svijeta.

Ispad iz sustava osjetili su i korisnici Discorda, Snapchata i Vimea, a probleme su prijavili i igrači Pokemona Go, igre iza koje stoji Niantic, tvrtka koja je ponikla u Googleu. Trgovine poput Shopifyja zbog problema u radu satima nisu mogle obrađivati transakcije putem kreditnih kartica.

U Googleu su za nevolje okrivili ‘visoke razine zagušenosti mrežnog prometa u istočnim dijelovima SAD-a’. Najavili su istragu i obećali poboljšati sustav kako se incident ne bi ponovio te se ispričali korisnicima zbog nevolja kojima su bili izloženi.

U YouTube su zabilježili ozbiljne probleme u radu tijekom siječnja ove i listopada prošle godine, kada je taj servis bio nedostupan sat i pol, piše Verge. Gmail i Google Drive imali su problema s radom u ožujku ove godine, a Facebook je tijekom istog mjeseca zabilježio najgori ispad iz sustava u svojoj povijesti.

 

Izvor: TPORTAL.hr

 

 

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: