Loading
GSS Media

Vesti

Otac predsednika Vučića: Krenule su mi suze...

Anđelko Vučić na vest da mu je sin dobio odlikovanje od Putina: Čast je svrstati prezime uz Karađorđeviće, Obrenoviće, Pašiće…

 

 

 “Kada sam čuo da je predsednik Vladimir Putin potpisao ukaz o odlikovanju, zastala mi je knedla u grlu. Krenula je i suza. Svrstati svoje prezime uz Karađorđeviće, Obrenoviće, Petroviće i Pašiće je ogromna čast”.
Ovako je Anđelko Vučić, otac predsednika Srbije, dočekao vest da je ruski lider, baš na Božić, i zvanično potvrdio svoju odluku da Aleksandru Vučiću dodeli orden.
“Drago mi je i zbog Srbije i zbog Aleksandra jer je to potvrda njegovog odnosa prema majci Rusiji, ali i odnosa Rusije prema našoj zemlji. Dobio je odličje koje nosi ime Aleksandra Nevskog jedne od najvećih ličnosti ruske istorije”, napominje Anđelko za “Večernje novosti”.
Značajan događaj je kod njega probudio sećanje i na oca, koga su zverski ubile ustaše i kojeg nije ni zapamtio. Njegovu sliku je, inače, predsednik Vučić nosio u Moskvi, tokom zajedničke šetnje sa Putinom za vreme marša “Besmrtnog puka”. I eto simbolike…
“Baš kad je stigla zvanična potvrda da je Aleksandar odlikovan, setio sam se mog oca Anđelka. Znajući koliko je voleo Rusiju, kako bi se ovoj počasti radovao…”
Anđelko prepričava i anegdotu kako je njegov otac, inače ugledni trgovac iz Čipuljića kraj Bugojna, rešio da ispuni svoj san.
“Jednom je napunio bisage i krenuo za Rusiju. Stigao je bio do Donjeg Vakufa. I tu ga je nekako tast odgovorio. Držao je i Staljinovu sliku, pa su ga žandarmi kažnjavali. Platio bi pet banki, pa bi je ponovo okačio kada oni odu. Sve to svedoči o tome koliko se u našoj porodici gajila ljubav prema Rusiji”, kaže Vučić za “Novosti”.
Izvor: MONDO.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: