Loading
GSS Media

Vesti

STIGLI REZULTATI NOVOG CROBAROMETRA Predsjednicu i dalje podupire većina, no jedan podatak bi je trebao zabrinuti...

U drugom dijelu redovnog mjesečnog istraživanja Crobarometar, Dnevnik Nove TV otkriva tko su, na kraju godine, najpopularniji a tko najnepopularniji političari te kako njihov rejting stoji među biračima četiri najveće stranke. Predsjednicu podupire 51 posto ispitanika, a ne podupire njih 42 posto. O njezinu radu nema stav 7 posto građana. Rad Predsjednice u prosincu 2013. podupiralo je 65 posto birača, njih 28 nije, a 7 posto nije znalo. Predsjednica je i dalje najpopularnija i o njoj pozitivan dojam ima 61 posto ispitanika, dok negativan ima njih 33 posto. No, u 5 mjeseci izgubila je 5 postotnih poena potpore. Za usporedbu, njezin prethodnik Ivo Josipović u prosincu 2013 imao je potporu 74 posto ispitanika.

 

 

Ivan Vilibor Sinčić može računati na potporu 48 posto ispitanika, dok negativan dojam o njemu ima 41 posto ispitanika.
Milan Bandić godinu završava s potporom 43 posto ispitanika, a negativan dojam o njemu ima njih 49 posto.
Božo Petrov u prosincu može računati na potporu 39 posto ispitanika, a negativan dojam o njemu ima 50 posto ispitanika.
Andrej Plenković uživa pozitivan dojam 38 posto ispitanika, a negativan dojam ima njih 56 posto.
I na kraju, o Davoru Bernardiću pozitivan dojam ima 24 posto ispitanika, a negativan njih 60 posto.

Tko su najpopularniji političari u 4 vodeće stranke?

Kod HDZ-a redoslijed već godinu dana isti. Kolinda grabar Kitarović prva je s 90 posto potpore, Andrej Plenković s 83, a Milan Bandić s 67 posto. Kod SDP-a ponovno vodi Anka Mrak Taritaš s 67 posto, potom Silvano Hrelja sa 60 posto, nakon njega slijedi Krešo Beljak s 54 posto potpore, a četvrto mjesto s jednakom potporom od 53 posto dijele Davor Bernardić i Mirando Mrsić. Živi zid ima samo jednog lidera, Ivana Sinčića, s 92 posto potpore, potom je tu Predsjednica s 49 posto i Anka Mrak Taritaš sa 43 posto. Kod MOSTA nema iznenađenja. Božo Petrov može računati na 77 posto ispitanika koji o njemu imaju pozitivan dojam. Potom slijedi Predsjednica sa 56 posto i na kraju Ivan Vilibor Sinčić s 42 posto.

Napomena

Istraživanje je provela agencija IPSOS od 1. do 20. u mjesecu na 982 punoljetna građana. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

 

Izvor: JUTARNJI.hr

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: