Loading
GSS Media

Vesti

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ traže od Vučića da smeni Stefanovića

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ pozvali su danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da do subote, 29. decembra, u 18 časova smeni ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, zbog „kriminalizacije društva i vredjanja demonstranata“.

 

 

Oni su povodom izjave Vučića, koji je ranije izjavio da je spreman da sasluša nezadovoljne gradjane koji protestuju na ulici, naveli da na njihove zahteve „ćute oni kojima su upućeni“. „Ako hoćete da saslušate nezadovoljne građane sa protesta, dođite u subotu na Plato (ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu) u 18 časova. Mi ćemo biti tamo i čekamo vas“, navodi se u saopštenju.

Organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ ranije su saopštili da će se okupljati svake subote dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi – otkrivanje nalogodavaca ubistva lidera Gradjanske inicijative SDP Olivera Ivanovića, napada na predsednika Levice Srbije Borka Stefanovića i na novinara Milana Jovanovića, kao i da protestna okupljanja dobiju pet umesto jednog minuta u Dnevniku Radio-televizije Srbije.

 

Izvor: DNEVNIK.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: