Loading
GSS Media

Vesti

Vučić: Sledeće godine prosečna plata 470 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas u Novom Sadu, odgovarajući na pitanja novinara, da su takse od 100 odsto na srpsku robu na Kosovo anticivilizacijske , da je izvesno da Srbija neće da prizna Kosovo, najavljujući da će 31. januara sledeće godine prosečna plata u Srbiji biti 470 evra.

 

 

Po njegovim rečima, Evropska unija na osnovu Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju ima dovoljno instrumenenata da objasni prištinskim vastima uvođenje taksa. Upitan kako komentariše „navode opozicije da on vodi politiku mržnje“, Vučić je odgovorio: „Ja sam predsednik Republike i imam različito mišljenje od njih. Kao što ja ne branim njima da iznose svoje stavove, tako ni ja neću da krijem koji su moji stavovi. Gnuišam se onih koji na bilo koji način primenjuju fizičko nasilje. Za mene je teška situacija kada prete silovanjem i kad tuku novinarke ispred mesta na kojem rade. Užasno je nasilje to što se dogodilo Borku Stefanoviću. I zato sam zadovoljan što je policajac bio taj koji je postavio svoja leđa i spasao Stefanovića i još dve osobe i što su napadači pohapšeni istog sekunda“. Vučić je rekao da „kad je ubijen Ranko Panić, protivnik bivšeg režima, i ta vest se nije pojavila 15 dana, a kad se pojavila, niko se nije izvinio“.

On je poručio opoziciji da „ne pikušavaju da izazivaju nasilje, jer zna kakve su nečije ideje i šta pokušavaju“. „Mi ćemo da čuvamo mir. Na demonstracijama protiv mene, koje su bile brojne, a ne baš masovne, niko nije stradao“, rekao je Vučić. Na pitanje da komentariše „reči Dragana Đilasa da će oterati sve investirore iz naše zemlje“, i „Jeremićevu izjavu da je u toku crtanje granica naše zemlje“, Vučić je odgovorio: „Ljudi koji su rasprodali sve fabrike i uništili celu Srbiju, i 300 miliona evra zaradili za četiri godine, bolje bi bilo da nešto iz svojih džepova odvade i vrate svom narodu umesto da govore kako će da proteraju investitore. Svaki uspeh Srbije vam smeta. U januaru, 31. januara, prosečna plata će biti će biti 470 evra. Bahatost nečija ide do krajnjih granica jer polaze od toga koliko su oni krali“. Za Jeremića je Vučić rekao da „polazi od sebe, putujući po svetu i trošeći milione evra koje je primio od belosvetskih hohštaplera“. „On svedoči na suđenju u Americi. A što mene ne pozivaju da svedočim? Zato što nisam ja primao te pare nego oni“, rekao je Vučić. Upitan da iznese svoje mišljenje „o predlogu da se održi mirovna konferencija o Kosovu“ Vučić je odgovorio da nije dobio takav predlog.

„Ne mogu da reagujem na osnovu novinske vesti o najvažnijim stvarima. To nije pitanje o kojem se žuri i o kojem se odluke donose olako“, dodao je on. Upitan o odnosima Hašima Tačija i Ramuša Haradinaja, Vučić je rekao da ga „nikada ga nije zanimalo, niti je nasedao na takve trikove, jer se svađaju međusobno, ali kada je u pitanju borba protiv Srbije, oni su jedinstveni“.

Govoreći posle ceremonije otkrivanja spomenika kralju Petru Prvom Karađorđeviću, Vučić je rekao da je danas „veliki praznik ne samo za Vojvodinu, već i za celu Srbiju, jer mi Srbi nismo imali većeg uspeha u poslednjih 200 godina“, i dodao: „Više nećemo da se obračunavamo sa sopstvenom istorijom već samo da iz nje učimo“.

 

Izvor: DANAS.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: