Loading
GSS Media

Vesti

Otkazano 12 letova Ryanaira iz i u Hrvatsku, oko 2200 turista mora se snaći

Piloti najvećeg europskog niskobudžetnog avioprijevoznika Ryanaira u petak 10. kolovoza štrajkat će u Njemačkoj zbog čega je otkazano 250 njemačkih letova, među kojima i neki iz Hrvatske i prema Hrvatskoj. U Zračnu luku Pula i Zračnu luku Zadar u petak je trebalo sletjeti te iz njih poletjeti 12 Ryanairovih zrakoplova, no, kako sad stvari stoje, zbog štrajka će na zemlji ostati više od 2200 putnika.

 

 

U petak u 3 ujutro

Sindikat njemačkih pilota Vereinigung Cockpit (VC) u srijedu je priopćio da će se njemački piloti Ryanaira pridružiti kolegama iz Irske, Švedske i Belgije i održati jednodnevni štrajk. On bi, kako je najavljeno, trebao početi u petak u tri sata ujutro te će se odnositi na sve letove iz njemačkih gradova, kao i one u Njemačku. Sukladno tome, uz već otkazanih 146 irskih, švedskih i belgijskih letova, bit će otkazano i 250 njemačkih odnosno ukupno 396 letova.

Među njima je i šest letova iz Hrvatske i isto toliko u Hrvatsku i to u pulsku i zadarsku zračnu luku. Tako su otkazana dva leta iz Frankfurta u Pulu, u 10.05 i u 14.25, te dva iz Pule u Frankfurt koji su trebali poletjeti u 12 sati, odnosno u 16.20, potvrdili su nam iz Zračne luke Pula. Osim ta četiri leta, otkazana su i dva belgijska. Jedan od njih je let iz Pule u 16.10 koji je trebao stići u Bruxelles u 17.55, a drugi je iz Bruxellesa trebao poletjeti u 14 sati te u Pulu sletjeti u 15.45.

– Svi Ryanairovi letovi predviđeni za petak su otkazani. Hoće li putnici biti smješteni u hotele ili na neke druge letove ili će, pak, dobiti povrat novca nije nam poznato, jer to ovisi o upravi Ryanaira. Uzimajući u obzir da se radi o štrajku, nismo sigurni da će biti ikakvih naknada – pojasnili su nam iz Zračne luke Pula.

Dvije opcije

Dvije opcijeIpak, na stranici aviokompanije jasno piše da se u slučaju otkazivanja leta, korisnik može odlučiti za neku od dvije opcije – povrat novca ili promjenu leta. No, to nisu jedini ‘hrvatski’ letovi koje je aviokompanija otkazala. Otkazani su i letovi iz Bremena za Zadar te iz Zadra za Bremen. Uz to, vjerojatno će ista sudbina zadesiti i letove iz zadarske zračne luke prema Berlinu i Frankfurtu te obrnuto, budući da je sindikat najavio otkazivanje svih njemačkih letova.

 

Izvor: JUTARNJI.hr

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: