Loading
GSS Media

Vesti

Deset filmova u Takmičarskom programu igranog filma SFF-a

U takmičarskom programu igranog filma 24. Sarajevo Film Festivala deset je filmova, od čega će četiri imati svjetsku premijeru, jedan međunarodnu, a pet filmova u Sarajevu će imati regionalne premijere.

 

 

Svjetske premijere imat će filmovi “Jedan i po princ” iz Rumunije, u režiji Ane Lungu, turski film “Kradljivci golubova” u režiji Osmana Naila Doğana, koprodukcija Rumunije i Poljske “Ljubav 1. Pas” u režiji Florina Șerbana i “Sam samcat” u režiji Bobe Jelčića, koprodukcija Hrvatske, Holandije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine. Međunarodnu premijeru na Sarajevo Film Festivalu imat će film Antonija Nuića “Mali”, u produkciji Hrvatske.

Regionalne premijere zabilježit će filmovi “Aga” u režiji Milka Lazarova, koprodukcija Bugarske, Njemačke i Francuske, “Horizont” u režiji Tinatina Kajrishvilija, koprodukcija Gruzije i Švedske, mađarski film “Jedan dan” (režija Zsófia Szilágyi), “Limunada” – koprodukcija Rumunije, Kanade, Njemačke i Švedske, u režiji Ione Uricaru, i “Teret” (Srbija, Francuska, Hrvatska, Iran, Katar) u režiji Ognjena Glavonića. U žiriju Takmičarskog programa – igrani film su Asghar Farhadi (predsjednik), Judita Franković Brdar, Mike Goodridge, Brigitte Lacombe i Ana Urushadze, saopćeno je iz SFF-a.

 

Izvor: 24sata.info

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: