Loading
GSS Media

Vesti

POSAO IZ SNOVA? Imate samo jedan radni dan nedeljno, živite u prirodnom raju i još ste DEBELO PLAĆENI za to (VIDEO)

Malo ostrvo Sv. Jelena, smešteno u Atlanskom okeanu raspisalo je konkurs za radno mesto graničnog kontrolora na aerodromu. Ali taj se baš i neće naraditi. Naime, na aerodrom koji su mediji već prozvali najbeskorisnijim aerodromom na svetu avion sleće jednom nedeljno. Najsrećnijem kandidatu, koji će za posao nadzora dolazaka putnika na aerodrom dobijati godišnju platu od oko 50.000 funti ne bi trebalo da bude dosadno.

 

Paradise Island

St Helena is one of the most remote islands in the world. The locals of St Helena refer to themselves as ‘Saints’, and Gary Stevens is one them. Gary used to think that there were greener pastures elsewhere, but he has realised that he lives in paradise.

 

Kako navode u oglasu za posao, ovaj ostrvo koje spada u britansku prekomorsku teritoriju krasi spektakularna priroda i toplo, prijateljski raspoloženo stanovništvo od 4500 ljudi. Površina ostrva iznosi oko 425 kvadratnih kilometara, a udaljen je oko 2800 kilometara od obale Angole. Nenaseljeno ostrvo na kojem je Napoleon nakon poraza proveo zadnje dane života otkrio je portugalski moreplovac, ali sa vremenom je prešao pod upravu Britanske istočnoindijske kompanije.

Stanovnici su potomci britanskih iseljenika koje je ciljano doseljavala spomenuta kompanija, a na ostrvo su kasnije dovođeni robovi iz Afrike i Indijci i Kinezi. Jedina redovna linija je nedeljni komercijalni let iz Južnoafričke republike, ali u planu je uvođenje još nekoliko linija.

Problemi sa finansiranjem

Najnepotrebnija vazdušna luka na svetu u pogon je puštena u 2016. godine, a otvaranje se nekoliko puta odgađalo zbog brojnih problema. Kada je konačno otvorena, postalo je jasno da zbog snažnog vetra sletanje aviona sa kapacitetom za više od 70 putnika praktično nije nemoguće. Njegova izgradnja koštala je oko 300.000 funti i finansiran je novcem poreznih obveznika.

Južnoafrička kompanija Basil Read Holding koja upravlja vazdušnom lukom tone u sve dublje finansijske poteškoće, pa su prošli mesec zatražili obustavu trgovanja deonicama dok ne nađu novi izvor finansiranja. Nadležno ministarstvo u Velikoj Britaniji nije htelo da otkrjei koliko će još novca iz državnog proračuna otići na krpljenje rupa.

 

Izvor: BLIC.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: