Loading
GSS Media

Vesti

Napokon – Lidl otvorio vrata u Srbiji

Nemačka trgovinska kompanija Lidl zvanično je otvorila svoj prvi objekat u Srbiji i tako formalizovala ulazak na srpsko tržište.

 

 

Prvi objekat Lidla nije maloprodajni već je reč o logističkom centru u Novoj Pazovi. Nalazi se svega 30 kilometara od Beograda. Posebnim tehnologijama ovde je smanjena upotreba energije za 32 odsto, a potrošnja vode za 20 procenata. Logistički centar kompanije Lidl Srbija je prvi korak i temelj za otvaranje prodavnica u Srbiji, a najavljuje se da će ih do kraja godine biti između 10 i 20.

Svečanosti u Novoj Pazovi prisustvovali su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, ambasador Nemače u Srbiji Aksel Ditman i predsednik opštine Stara Pazova Djorđe Radinović.

Lidl, prvi savremeni diskontni lanac uopšte u Srbiji, najavio je da će tokom ove godine istovremeno otvoriti između 10 i 20 prodavnica i započeti najveći talas zapošljavanja u Srbiji. Logistički centar kompanije Lidl Srbija, gde će biti zaposleno oko 180 ljudi, prostire se na više od 45.000 kvadratnih metara, ima kapacitet za skladištenje 30. 000 paleta i 120 utovarnih i istovarnih rampi.

Ima kapacitet za snabdevanje 100 prodavnica.

Jedan je od najvećih objekata u Jugoistočnoj Evropi koji je nosilac LEED Gold sertifikata za poštovanje najviših standarda u održivoj gradnji, zbog korišćenja održivih građevinskih materijala, efikasnije upotrebe vode i smanjenja otpada, bolje energetske performanse zgrada, pa do pružanja boljih uslova za rad, poput kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru i obezbeđivanja dnevnog svetla.

Lidl Srbija, kao značajan investitor i poslodavac, u proces izgradnje logističkog centra uključio je srpsku građevinsku industriju angažovanjem domaćih projektantskih, nadzornih i izvođačkih firmi sa ukupno angažovanih 50 podizvođača. Izgradnja logističkog centra je trajala godinu dana, a učestvovalo je oko 2.000 ljudi različitih profila.

Svi zaposleni u kompaniji Lidl Srbija, pa tako i u logističkom centru, imaju elektronsku evidenciju radnog vremena, tako da im se svaki minut prekovremenog rada plaća.

Lidl Srbija je objavio konkurs za za više od 1.000 prodavaca u 18 gradova, u Beogradu, Boru, Indiji, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Šapcu, Užicu, Vršcu i Zrenjaninu.

Datum otvaranja prvih maloprodajnih objekata Lidla u Srbiji još nije poznat, a ranije najavljivan za drugu polovinu ove godine. Plan je da istovremeno budu otvoreni objekti u više od deset gradova u Srbiji i Beogradu, od kojih su neki završeni još 2016. godine.

 

Izvor: MONDO.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: