Loading
GSS Media

Vesti

Policija pucala na krijumčara migranata, ranjeno dvoje djeceDrama u Lici: Policija pucala na kombi koji ih je htio pregaziti, u pucnjavi teže ozlijeđeno dvoje djece

Sinoć oko 22 sata, policijski službenici PU zadarske spriječili su pokušaj krijumčarenja osoba na području Policijske postaje Donji Srb.

 

 

Nakon zaprimljene dojave da je uočen kombi za kojeg se sumnja da je ilegalno prešao hrvatsku granicu s BiH policijski službenici su ga pokušali zaustaviti na području Donjeg Lapca. Kombi se nije zaustavio na dva pokušaja zaustavljanja, pa su policijski službenici na predjelu Raštele postavili blokadni punkt te svjetlosnim i zvučnim signalima pokušali zaustaviti kombi. Vozač kombija se nije zaustavio već je nastavio vožnju i pokušao pregaziti policajce, a oni su, da bi odbili napad, prema njemu ispalili više hitaca iz varenog oružja.

Nakon toga vozač kombija je iskočio iz vozila i pobjegao u šumu, a u kombiju je pronađeno 29 osoba stranih državljana iz Iraka i Afganistana, među kojima i dvoje djece s ozljedama od vatrenog oružja i više osoba s ozljedama od opasne vožnje.

“U kombiju je pronađeno 29 osoba mlađe životne dobi, čak 15 ih je maloljetno. Radi se o četiri obitelji plus brat i sestra, iz Afganistana i Iraka”, rekao je glasnogovornik PU Zadarske Elis Žodan. “U pucnjavi su ozlijeđeni 12-godišnji dječak i djevojčica”

Ozlijeđena djeca prebačena su u zadarsku bolnicu i nisu životno ugrožena, a drugima je pomoć pružena u zadarskoj i gospićkoj bolnici.

“Djeca su stabilno i izvan životne opasnosti. Strani državljani nalaze se na ispitivanju u PP Donji Srb. Za vozačem i organizatorima se još traga. Sumnja se da su krijumčareni iz BiH”, rekao je Žodan.

“Ozljede djece su vjerojatno nastale u pucnjavi. Žao nam je stradale djece, no policajci nisu mogli znati što se nalazi u kombiju. Primarna nam je zaštita granice. Migranti koji su se nalazili u kombiju su zatražili azil u Hrvatskoj i vjerojatno će tijakom dana biti prabačeni u hotel Porin u Zagrebu”, rekao je načelnik PU zadarske Anton Dražina.

Tijekom noći je za odbjeglim vozačem furgona austrijskih registarskih oznaka tragao i helikopter te potražni psi, a potraga se nastavlja i danas.

Ozlijeđeni dječak i djevojčica se dobro oporavljaju

Ozlijeđeni 12-godišnjaci, dječak i djevojčica, nalaze se u zadarskoj bolnici. Dječak je, doznaje se, zadobio prostrijelnu ranu na licu i hitno je operiran, intubiran i smješten na jedinicu intenzivnog liječenja, gdje se dobro oporavlja.

“Djevojčica također ima ranu lica, ali ne prostrjelnu. Metak ju je ogrebao po licu s vanjske strane i nju nismo trebali operirati. Ima i ogrebotine po ruci i trbuhu. Srećom, oboje su dobro i izvan životne opasnosti”, rekao je za 24 sata ravnatelj OB Zadar dr. Željko Čulina.

 

Izvor: DNEVNIK.hr

 

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: