Loading
GSS Media

Vesti

Pogledajte koji su događaji doveli do Izvanredne uprave i kako se ona odvijala

Na web stranici nagodba.agrokor.hr pušten je kratki film ‘Agrokor: kraj i novi početak’ koji dokumentira stanje u sustavu u prvom kvartalu 2017. te podsjeća na razloge pokretanja postupka Izvanredne uprave. “Proces postizanja nagodbe u postupku izvanredne uprave Agrokora jedan je od najkompleksnijih u poslovnoj praksi Hrvatske i Europe zbog složenosti Agrokora kao poslovnog sustava, ukupnog iznosa duga te velikog broja od čak 5700 vjerovnika”…, piše na samom početku te stranice koja sadrži sve vijesti o procesu postizanja nagodbe.

 

Agrokor – kraj i novi početak

Film Agrokor: kraj i novi početak dokumentira stanje u sustavu u prvom tromjesečju 2017. te podsjeća na razloge pokretanja postupka Izvanredne uprave.

 

Unutar 10-ak minuta, film daje kratki kronološki pregled događaja povezanih s koncernom Agrokor. Počinje s padom kreditnog rejtinga, a zatim i svim važnijim događajima i medijskim napisima koji su kroz taj kratak rok bili objavljenima, od lažiranja financijskih izvješća dok je šef koncerna bio Ivica Todorić, zbog kojih su banke odbile dalje financirati Agrokor. Nakon blokade računa tvrtki u vlasništvu koncerna od strane vjerovnika te nakon što su banke s infuzijom novih dvije milijarde kuna spasile stvar, postale su novi šefovi posrnulog koncerna.  Zbog svih tih događaja došlo je do zatvaranja Zagrebačke burze i zabrane trgovanja dionicama koncerna i njegovih na burzi izlistanih tvrtki. S obzirom na to da su kreditne agencije smatrale ovo početkom stečaja Agrokor te s obzirom na to da u Hrvatskoj postupak stečaj u Hrvatskoj nema dobrih primjera, sama njegova najava izazvala je još veću paniku na tržištu i uz Agrokor vezanih tvrtki i zaposlenih.  Kakve su mogućnosti koncerna Agrokor bile u tom trenutku, koji su događaji doveli do Izvanredne uprave i od koga i u kakvom je stanju Izvanredna uprava preuzela poslovanje i što je od tada napravila, poslušajte kroz riječi onih koji su najviše bili izloženi riziku, zaposlenika Agrokora, predstavnika radničkih sindikata, dobavljača i upravitelja unutar sustava koji su podsjetili na dobre strane postizanja nagodbe.

 

Izvor: DIREKTNO.hr

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: