Loading
GSS Media

Vesti

Final Four 2018: Beograd centar košarkaškog sveta

Finalni turnir Evrolige – Final Four 2018 – biće održan u Beogradu, u Štark areni od 18. do 20. maja 2018. godine. Gradonačelnik Siniša Mali istakao je da će Beograd za vreme održavanja takmičenja Final Four 2018 biti centar evropske, ali i svetske košarke i podsetio da će to biti najveća sportska manifestacija u našem gradu 2018. godine.

 

 

– Final Four je sportska manifestacija od velikog značaja i sjajna prilika za promociju grada Beograda, ali i cele Srbije. Imamo i tehničke i organizacione sposobnosti za organizovanje najvećih sportskih takmičenja i uveren sam da će se Beograd još jednom pokazati kao odličan domaćin i sjajan organizator sportskih takmičenja – rekao je gradonačelnik.

Očekuje se veliki broj turista u Beogradu, koji će tada biti „centar košarkaškog sveta“. Gradonačelnik je rekao i da su obezbeđena sredstva da u Areni „Beograd“ (Štark Arena), u kojoj će se turnir održati, bude postavljeno adekvatno osvetljenje i ozvučenje, kao i centralni viseći semafor – medijska kocka, iznad terena.

Turnir Final Four 2018 biće 18. po redu od kako ga organizuje Euroleague Basketball.

Utakmice poslednjeg kola ligaškog dela Evrolige igraju se 5. i 6. aprila 2018. Osam najboljih ekipa ulazi u četvrtfinale gde će igrati po sistemu 1-8, 2-7, 3-6, 4-5. Igra se na tri pobede. Najbolje četiri ekipe igraće u Beogradu za titulu prvaka Evrolige 2017/18.

 

Izvor: DANUBEOGRADU.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: