Loading
GSS Media

Vesti

Večera regionalnih lidera u Mostaru

Hrvatski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović priredio je danas u Mostaru večeru za lidere iz regiona kojoj ne prisustvuju srpski i bošnjački član Predsedništva BiH.

 

 

Na večeri su predsednici Srbije i Crne Gore, Aleksandar Vučić i Filip Vujanović, premijeri Hrvatske i Bugarske, Andrej Plenković i Bojko Borisov, predsednici Republike Srpske i Federacije BiH, Milorad Dodik i Marinko Čavara, i predsedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto. U Mostaru nisu srpski i bošnjački član Predsedištva BiH, Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović, kao ni predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić koji je ranije danas potvrdio da neće prisustvovati ni večeri ni Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru.

Vučić je danas započeo dvodnevnu posetu BiH dolaskom u Mostar, gde je razgovarao s Čovićem i sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru. Sa Dodikom i vladikom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem obišao je radove na obnovi Saborne crkve Svete trojice u Mostaru. Predsednik Srbije će sutra otvoriti 21. Međunarodni sajam privrede u Mostaru i posetiti štandove Srbije, koja je zemlja partner na ovogodišnjem sajmu.

 

Izvor: BETA.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: