Loading
GSS Media

Vesti

Kračun o sajmu ‘Domaće je domaće’: Nudimo od mandarina do kulena, od sira do ručnih radova

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” organizira od 10. do 15. ožujka na riječkom Korzu sajamsku manifestaciju gospodarskog, turističkog, kulturnog i edukativnog karaktera pod nazivom “Domaće je Domaće u Rijeci”. Kako je istaknuo tajnik ove udruge Nenad Kračun u u razgovoru za Direktno, sajam okuplja male proizvođače domaćih proizvoda proizvedenih na tradicionalan i ekološki prihvatljiv način iz svih dijelova Lijepe Naše.

 

 

“To je jedan u nizu naših projekata koji prvi puta provodimo u gradu Rijeci pod pokroviteljstvom grada Rijeke i gradonačelnika Vojka Obersnela. Kupci mogu očekivati širok spektar proizvoda, od mandarina do kulena, od sira do ručnih radova. Sve ono na što je orijentiran mali proizvođač. Moći će vidjeti kako se prave čvarci, kuhat će se čobanac i grah, bit će i fritula”, nadodao je Kračun.

Kako je objasnio naš sugovornik, nekoliko malih proizvođača udružilo se prije  šest godina u Sloveniji te su dobili ideju da zajedničkim snagama nastupaju na tržištima diljem Republike Hrvatske.

“Danas smo narasli na udrugu koja ima više od 40 stalnih članova. Tijekom pet godina održava se diljem Hrvatske naša sajamska manifestacija ‘Domaće je domaće’. Većinom se sami financiramo kroz članstvo i donacije, a povremeno dobijemo besplatni prostor”, pojasnio je Nenad Kračun.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu. Riječ je o proizvođačima poznatih hrvatskih  delicija, prije svega suhomesnatih proizvoda, kolača, meda, vina, voćnih rakija, tradicijskih rukotvorina i drugih proizvoda karakterističnih za Slavoniju i Baranju i druge regije.

“Kupci nas podržavaju i nailazimo na pozitivne reakcije na naše proizvode. Ljudi su oduševljeni našim sajamskim manifestacijama”, istaknuo je naš sugovornik.

Prema Kračunovim riječima, nakon Rijeke sajamska manifestacija “Domaće je domaće” ide dalje.

“Odlazimo u Split gdje ćemo biti od 24. do 28. ožujka na Trgu kralja Tomislava, krajem travnja smo na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, Šibenik i Zadar tijekom ljeta, pa opet ponovno u Rijeci i Zagrebu u rujnu kad zaršavamo sa svojoj sajamskom manifestacijom”, poručio je Kračun.

 

Izvor: DIREKTNO.hr

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: