Loading
GSS Media

Vesti

Tesla u svemiru – spektakularno lansiranje Falcon Heavy rakete

SpaceX Elona Maska je uspešno testirao lansiranje rakete van Zemljine orbite. Na putu u smeru Marsa sada je Muskov stari Tesla Roadster automobil u kome sedi robot-lutka Spaceman. Dve rakete-nosača su se uspešno vratile na Zemlju i spektakularno sletele jedna pored druge, dok o trećoj raketi za sada nema informacija.

 

 

Falcon Heavy se sastoji od tri Falcon rakete – dve bočne imaju zadatak da podignu centralnu do orbite, posle čega se odvajaju i istovremeno vraćaju na Zemlju, gde sleću vertikalno i spremne su za dalju upotrebu. Centralna raketa je iznela koristan teret na orbitu u smeru Marsa, tako da će automobil milionima godina kružiti oko Sunca. U pregradku za rukavice stavljena je kopija knjige “Autostoperski vodič kroz galaksiju”, peškir i znak “Don`t Panic”. Kao tačka na i, automobil nosi kamere i drugu kompjutersku opremu koja će obezbediti gledaocima na Zemlji pogled na ovu neobičnu “vožnju” kosmosom.

 

SpaceX Tesla Car in Space Around Earth

Tesla car orbits earth : Elon Musk sends a Tesla car into space as part of his Falcon Heavy rocket launch today with Space X. They call him “starman” Crazy business synergies. Some people don’t believe this video is real, what do you think?

 

Falcon Heavy je ubedljivo najmoćnija raketa kojom čovečanstvo danas raspolaže. Samo su Saturn V rakete mogle da ponesu veću masu u svemir, što je bilo neophodno da bi se Apollo svemirski brodovi usmerili prema Mesecu,

Uspešno lansiranje budi nadu svih ljubitelja svemirskih istraživanja da najzad krećemo napred na putu koji je prekinut posle letova Apollo misija na Mesec. Izgubili smo mnogo godina, sada smo valjda spremni da krenemo dalje… Odnosno, kako to kažu u Star Trek-u, to boldly go where no man has gone before!

Falcon Heavy Test Flight

We have an updated version of this webcast that includes both side booster cameras and additional Starman views here: https://www.youtube.com/watch?v=bCc16uozHVE When Falcon Heavy lifts off, it will be the most powerful operational rocket in the world by a factor of two.

 

 

Izvor: PCPRESS.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: