Loading
GSS Media

Vesti

Exit proglašen najboljim evropskim festivalom

Novosadski muzički festival Exit proglašen je najboljim festivalom Evrope, objavljeno je u sredu uveče na dodeli Evropskih festivalskih nagrada u Holandiji. Exit je pobedio u glavnoj kategoriji u konkurenciji sa 350 festivala iz više od 35 zemalja, uz glasove publike i mišljenje žirija sastavljenog od ljudi svetske muzičke industrije, saopštili su iz Exita.

 

 

Osnivač Exit festivala Dušan Kovačević nagradu je posvetio regionu.

“Upravo Balkanu ovom prilikom posvećujemo ovu nagradu sa željom da Exitovih pet festivala u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Rumuniji doprinesu da se našim regionom šire poruke ljubavi i prijateljstva i da ‘Tiha balkanska većina’ prevlada i osigura trajni mir i sigurnost na ovim prostorima”, rekao je Kovačević.

Exit je u konkurenciji za glavnu nagradu bio sa drugim velikim evropskim festivalima, kao što su Tomorrowland, Sziget Festival, Lowlands, Wacken Open Air i mnogi drugi.

Ovo je druga po redu titula koju je Exit osvojio na Evropskim festivalskim nagradama još od njihovog ustanovljenja 2010. godine, a svake godine je u najužem izboru za najbolji evropski festival.

 

Izvor: SLOBODNAEVROPA.org

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: