Loading
GSS Media

Vesti

BURNA SKUPŠTINA HNS-A Delegacija Hajduka napustila sjednicu!

Izborna Skupština HNS-a počela je u podne u zagrebačkom hotelu Sheraton. Davor Šuker jedini je kandidat za predsjednika, no sigurno je kako ovaj put neće biti izabran jednoglasno. Na dnevnom redu su izbor radnih tijela, usvajanje programa rada i financijskog plana za 2018. godinu, a potom slijedi izbor predsjednika i dopredsjednika te članova Izvršnog odbora.

 

 

Dario Šimić nije se uspio kandidirati, ima podršku samo tri županijska saveza, umjesto minimalnih devet. Delegatima, gostima i novinarima uvodno se obratio Davor Šuker.

“Ostvarili smo najvažnije ciljeve saveza, plasman u Rusiju, uspješno financijski poslovanje, unaprijeđen sustav natjecanja… Sve su bolji odnosi s domaćim institucijama, a na visokoj su razini s UEFA-om i FIFA-om. Rezultat je to našeg timskog rada što će biti temelj aktivnosti u sljedećim godinama”, rekao je stari i novi predsjednik HNS-a.

Nazočnima se obratio Reinhard  Grindel, dopredsjednik UEFA-e i predsjednik Njemačkog nogometnog saveza.

“Prenosim vam najsrdačnije pozdrave UEFA-e i njezina predsjednika Aleksandra Čeferina i želim sve najbolje ovoj skupštini. Kad sam ženi rekao da prije Božića idem na još dva dana u Zagrebu, kazala je – mora da imaš neki dobar razlog za to. A taj razlog je da moj posjet treba reći kako mi u UEFA-i imamo vrlo veliko jedinstvo i iskazujemo golemo poštovanje prema rezultatima svakog saveza. Jedinstvo u UEFA-i znači da pod vodstvom Čeferina ne postoje skupine koje se međusobno svađaju, zapad protiv istoka, veliki protiv manjih saveza. Jaka UEFA pretpostavlja da svi surađujemo i brinemo se za razvoj nogometa.

Slaven Marasović, predsjednik Nadzornog odbora Hajduka izašao je za govornicu nakon što je Ante Vučemilović-Šimunović zatražio da se po točkom 2 nadopuni dnevni red s usvajanjem pročišćenog teksta poslovnika. Dosad je na snazi bio poslovnik usvojen lani, što su već isticali Dario Šimić i Sportska inspekcija.

Marasović je počeo…

“Nogomet se razvijao zahvaljujući ponajviše atraktivnosti koja je privukla navijače. Nažalost, uz razvoj nogometa kao krpelj lijepile su se sve negativnosti….”.

U tom času Damir Vrbanović ga je htio prekinuti, rekavši da je ovo točka usvajanja dnevnog reda, no Marasović je ustrajao. Nastavio je govoriti, no novinari više nisu mogli čuti što priča jer mu je isključen mikrofon. Međutim Marasović je govorio i dalje, Vrbanović ga je nekoliko puta htio prekinuti, nije se dao dok nije kazao što je mislio, prenose Sportske novosti.

Potom je riječ dobio Marko Erceg, predsjednik Nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije i pozvao na raspuštanje Skupštine.

“Skupština je sazvana po starom poslovniku koji nije usklađen sa statuom što je dokaz nelegitimnosti Skupštine jer se ne može poslovnik  mijenjati na samoj skupštini. Tražim raspuštanje ove Skupštine i sazivanje nove”.

Damir Vrbanović je regirao:

“Dajem to na glasovanje”.

No prije glasovanja javio se Ivan Kos, predsjednik Hajduka i dodao:

“Ne možemo prihvatiti izmjenu i dopuno dnevnog red. Izborna skupština je sazvana po starom poslovniku, smatramo ovu Izbornu skupštinu nelegalnom, tražim da se opozove ova skupština”.

Prijedlog je stavljen na glasovanje, ali je odbijen većinom glasova. Odmah nakon toga predstavnici Hajduka su napustili sjedniu i Nogometnog saveza splitsko-dalmatinske županije su napustili sjednicu.

 

Izvor: DIREKTNO.hr

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: