Loading
GSS Media

Vesti

Putin naredio povlačenje ruskih trupa iz Sirije

Predsednik Rusije Vladimir Putin je naredio Ministarstvu odbrane povlačenje ruskih trupa iz Sirije, istakavši da su Moskva i Damask nakon dvogodišnje vojne kampanje ispunile svoju misiju uništenja Islamske države.

 

 

Naređujem Ministarstvu odbrane i načelniku generalštaba da započne povlačenje ruske vojske na stalne lokacije”, rekao je Putin.

On je takođe rekao da će Rusija zadržati vazdušnu bazu Hmejmim kao i pomorsku stanicu u sirijskoj luci Tartus.

“Zadatak borbe protiv naoružanih bandita ovde u Siriji, zadatak koji je bilo neophodno rešiti uz pomoć obimnog korišćenja oružanih sila, većim delom je rešen i rešen je spektakularno. Čestitam vam”, rekao je Putin okupljenim vojnicima u bazi Hmejmim.

Dodao je da je Rusija spremna da zada novi udarac teroristima ukoliko opet pokušaju da naruše mir u Siriji.

“Ukoliko teroristi ponovo podignu svoje glave, napašćemo ih na način koji do sada nisu videli. Nikada nećemo zaboraviti poginule i gubitke pretrpljene u borbi protiv terorizma u Siriji i Rusiji”, rekao je Putin.

Međutim, istakao je on, ti gubici neće naterati Rusiju da digne ruke i povuče se jer to nije njena nacionalna karakteristika.

“Naprotiv, to sećanje će nam dati dodatnu snagu da se to apsolutrno zlo – međunarodni terorizam iskoreni”, rekao je Putin.

Nakon kratke posete Siriji Putin je otišao u Kairo, gde će se sastati sa egipatskim predsednikom El Sisijem.

 

Izvor: RTS.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: