Loading
GSS Media

Vesti

Svečani doček za članove Predsedništva BiH

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ispred Palate “Srbija” priredio je svečani doček za članove Predsedništva Bosne i Hercegovine, koji borave u poseti Srbiji. Doček počeo intoniranjem himni.

 

 

U toku je sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa članovima tročlanog Predsedništva BiH – predsedavajućim Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem, posle čega će uslediti plenarni sastanak delegacija Srbije i BiH.

atim će se predsednik Srbije i predsedavajući Predsedništva obratiti medijima. Vučić je prethodno priredio svečani doček za članove Predsedništva BiH ispred Palate “Srbija”. Članovi Predsedništva BiH doputovali su u Beograd sinoć, kada im je domaćin, predsednik Srbije, priredio radnu večeru tokom koje je razgovarano o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima.

“Sa Predsedavajućim i članovima Predsedništva BiH tokom radne večere razgovaramo o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji i infrastrukturnim projektima”, objavio je Vučić na svom Tviter nalogu.

Čović, Izetbegović i Ivanić će u Beogradu, takođe, razgovarati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, oni će razgovarati o načinima za unapređenje bilateralnih odnosa dveju zemalja, jačanju ekonomske saradnje i evropskim integracijama.

Takođe, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se sa ministrom spoljnih poslova BiH Igorom Crnatakom. Pored toga, članovi Predsedništva BiH položiće vence na Spomenik neznanom junaku na Avali. U njihovoj pratnji, kako je najavljeno, biće ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

Ivanić, Izetbegović i Čović će zvaničnu posetu Srbiji završiti sastankom sa predsednicom parlamenta Majom Gojković, u popodnevnim satima.

 

Izvor: RTS.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: