Loading
GSS Media

Vesti

VELIKA AKCIJA POLICIJE Uhapšene 93 osobe, među njima direktor “Azotare” i čelnik policije

Direktor HTP “Azotara” i čelnik policijske stanice u Baču uhapšeni su danas u okviru policijske akcije koja je u toku,nezvanično saznaje “Blic”. Kako Tanjug saznaje, uhapšeno je još nekoliko rukovodilaca Azotare.

 

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije na teritoriji Republike Srbije uhapsili 93 osobe, dok su protiv još 38 lica podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Osumnjičenima koji su uhapšeni na teritoriji policijskih uprava Beograd, Novi Sad, Subotica, Pančevo, Kikinda, Jagodina, Zaječar, Kraljevo, Kruševac, Niš, Leskovac i Vranje na teret se, između ostalog, stavljaju dela korupcije i privrednog kriminala poput poreske utaje, primanja i davanja mita zloupotrebe službenog položaja, pronevere, ali i dela opšteg kriminala poput – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, iznuda, razbojništvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i ugrožavanje sigurnosti.

U okviru suzbijanje korupcije i privrednog kriminala uhapšeno je 37 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2009. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su pričinili štetu budžetima Republike Srbije, AP Vojvodine, više lokalnih samouprava i drugim privrednim subjektima i fizičkim licima u ukupnom iznosu od 8.350.106 evra.

Među uhapšenima su i šest policijskih službenika, uključujući i rukovodioce PS Bač i PI Kanjiža, zatim bivši rukovodilac opštine Trstenik, inspektor Ministarstva za zaštitu životne sredine, zaposleni u Ministarstvu pravde, zaposleni u gradskim upravama u Vranju i Nišu, zaposleni u poreskim upravama u Zaječaru i Leskovcu, kao i više odgovornih lica u HIP Azotari u Pančevu i zaposleni u EDB Niš.

U oblasti borbe protiv opšteg kriminala i krijumčarenja narkotika ukupno je uhapšeno 56 osoba i tom prilikom je zaplenjeno 3,3 kg marihuane, 170 grama heroina, 53 grama kokaina, 280 grama amfetamina, kao i 17 komada ekstazija. Takođe, oduzeto je i 510 grama smeše koja se koristi za uvećanje količine narkotika i osam digitalnih vagica.

Policija je takođe oduzela i pet pištolja, jednu automatsku i dve lovačke puške od kojih jedna sa optikom, 1.582 komada municije različitog kalibra, jednu eksplozivnu napravu sa oko 60 grama plastičnog eksploziva i jednu tromblonsku minu. Od osumnjičenih je oduzeto i osam vozila, jedan motor, torba sa alatom i sofisticiranim uređajem za obijanje vozila, 16 mobilnih telefona i određena količina kompjuterske opreme.

Istovremeno, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su D. B, inspektorku terenske kontrole Poreske uprave filijale u Leskovcu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita i odgovorno lice jednog ugostiteljskog objekta, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.

Kako je saopštio MUP, postoje osnovi sumnje da je D. B. u julu primila mito od Lj. M. u vidu turističkog aranžmana u Grčkoj, u vrednosti od 293.500 dinara, kako ne bi izvršila službenu radnju koju je morala izvršiti prilikom kontrole njegovog ugostiteljskog objekta.

Takođe, MUP je po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva, podneo krivičnu prijavu protiv dva odgovorna lica u preduzeću “PPG Marketing” i distribucija d.o.o, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi u saizvršilaštvu, kojim su Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine oštetili za 2.500.000 dinara.

Policija je danas u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije uhapsila 93 osobe, a među uhapšenima su i šest policijskih službenika.

Pripadnici MUP-a uhapsili su rukovodioca Policijske ispostave Kanjiža M. K. i zaposlenog na upravnim poslovima Ž. B zbog sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita, kao i F. P. i A. Ć. zbog sumnje da su davali mito. U današnjoj akciji uhapšen je i S. N. rukovodilac Policijske stanice Bač zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, te N. J, koji je osumnjičen da je falsifikovao službene isprave. Ujedno, među uhapšenima su i trojica policijskih službenika Policijske stanice Stari grad u Beogradu, N. I, D. N. i Ž. D. koji su osumnjičeni da su izvršili krivično delo iznuda u pokušaju.

Ujedno, zahvaljujući saradnji sa nadležnim službama JP EPS i ODS „EPS Distribucija“, pripadnici Policijske uprave Niš uhapsili su zbog zloupotreba jednog zaposlenog i jednog bivšeg radnika Elektrodistribucije u ovom gradu.

Oni su osumnjičeni da su umanjivali pojedinim korisnicima račune za neovlašćenu potrošnju električne energije, odnosno skrivali predmete o neovlašćenoj potrošnji, čime su oštetili JP EPS i ODS „EPS Distribucija“ za oko dva miliona dinara.

 

Izvor: BLIC.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: