Loading
GSS Media

Vesti

AKCIJA AGROKOR U HRVATSKOJ: Više od 300 policajaca na terenu, Todorić u inostranstvu

Tri kombija i nekoliko automobila stigla su pred Kulmerove dvore nešto pre 06:00 časova jutros, dok je oko sat vremena kasnije nekoliko kombija ušlo na posed Todorićevih.

 

 

Prema nezvaničnim informacijama bivši vlasnik kompanije “Agrokor” Ivica Todorić nalazi se u inostranstvu, a policijska akcija Agrokor koja je započela jutros odvija se na više od 60 lokacija u Hrvatskoj, dok je 300 policajaca na terenu.

Advokat Branko Šerić rekao je za regionalnu televiziju “N1” da policija vrši pretres poslovnih i privatnih prostora uz nalog sudije, sa ciljem pronalaska dokumenata, što bi moglo da potraje i ceo dan.

Advokat bivšeg izvršnog potpredsednika za finansije “Agrkora” Ivana Crnjca, Ljubo Pavasović potvrdio je za “N1” da se policija nalazi i u domu njegovog klijenta.

Akcija Agrokor pokrenuta je nešto pre 06:00 sati jutros, kada je hrvatska policija stigla u Kulmerove dvore, rezidenciju Ivice Todorića, a kako se navodi na meti istrage je između 10 i 20 ljudi, javili su hrvatski mediji.

Tri kombija i nekoliko automobila stigla su pred Kulmerove dvore nešto pre 06:00 časova jutros, dok je oko sat vremena kasnije nekoliko kombija ušlo na posed Todorićevih. Nekoliko čuvara ostalo je pred kapijom poseda, a u međuvrmenu je stiglo i još jedno vozilo.

Kako navodi regionalna televizija “N1” nije poznato ko je od porodice Todorić u Kulmerovim dvorima. Prema njihovim pretpostavkama unutra nije ni bivši vlasnik kompanije “Agrokor” Ivica Todorić, ni njegova porodica. Advokati Ivice Todorića su se pojavili na licu mesta, čak iako njihov klijent nije tu. Kako navodi “N1”, Todorić bi mogao da se nalazi u Londonu ili Beogradu. Ni hrvatska policija ni tužilaštvo još uvek nisu dali zvanične izjave povodom ove istrage.

 

Izvor: NOVOSTI.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: