Loading
GSS Media

Vesti

Šumijev “ferari” na aukciji!

Prodaje se čuveni bolid Skuderije iz 2001. u kojem je Mihael Šumaher osvojio četvrtu od ukupno sedam titula. Aukcija će se u novembru održati u Njujorku

 

 

VEST koja je oduševila brojne kolekcionare automobila na planeti glasi: bolid “ferari F2001” u kome je Mihael Šumaher osvojio četvrtu od ukupno sedam titula svetskog šampiona Formule 1 biće ponuđen na prodaju na aukciji koja će se u novembru održati u Njujorku!

Poznavaoci Formule 1 pamte tu 2001. godinu i neverovatnu dominaciju legendarnog nemačkog automobiliste, koji je, nažalost, zbog udesa na skijanju već nekoliko godina u teškom zdravstvenom stanju. Šumaher je tada italijanskom proizvođaču doneo 11. timsku titulu šampiona u ovom prestižnom takmičenju, u do tada neviđenom stilu.

Bolid “F2001” je u šampionatu sveta te godine svaku trku, svaki gran-pri završavao na pobedničkom postolju – na jednom od prva tri mesta. Šumaher je titulu prigrabio u furioznom naletu. Pobedio je na devet od 17 trka, a na kraju je imao gotovo duplo više bodova od najbližeg pratioca, Dejvida Kultarda u Meklarenu.

Na dve od tih devet pobedničkih trka, u Monaku i Mađarskoj, vozio je upravo ovaj primerak “ferarija F2001”, sa šasijom broj 211, što automobilu daje posebnu vrednost.

Bolid je u voznom stanju, sa 3,0 V10 motorom koji se vrti do 18.500 o/min i razvija 900 konjskih snaga, i ispunjava sve uslove da se takmiči na trkama istorijskih sportskih i trkačkih automobila. Aukcijska kuća “Sotbi” očekuje da će 16. novembra, prilikom nadmetanja potencijalnih kupaca, Šumijev pobednički bolid koštati i više od četiri miliona dolara.

 

Izvor: NOVOSRTI.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: