Loading
GSS Media

Vesti

Navijači Kelna kupili karte za Zvezdine utakmice u Evropi, pa ih poklonili deci iz Zvečanske

Ultrasi nad kojima se pre samo desetak dana zgražavala engleska javnost pokazali humano lice i najavili da u Beograd dolaze kao prijatelji. Pošto je interesovanje veće od broja ulaznica koje će navijači Kelna dobiti za gostovanje Crvenoj zvezdi, jedan broj navijača nemačkog kluba je odlučio da kupi pakete ulaznica za druge tribine. Kako u “paketu” ne bi propale karte za utakmice Crvene zvezde protiv BATE Borisova i Arsenala, navijači Kelna su odlučili da ih poklone Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj ulici, kako bi ta deca mogla da iskuse velike utakmice Crvene zvezde.

 

 

To je otkrio jedan od navijača Kelna, po imenu Markus, na popularnom forumu Zvezdinih navijača RedStarBelgrade.info.

“Gajimo veliko poštovanje prema Crvenoj Zvezdi i njenim navijačima – vi ste pravi/istinski klub sa ogromnom tradicijom i fantastičnim navijanjem. Mi u decembru zaista ne dolazimo kao bilo kakvi neprijatelji, već kao navijači koji žele da proslave pravi fudbalski spektakl. Pretpostavili smo da za gostujuće navijače (kao i u Londonu) neće biti dovoljno predviđenih karata u odnosu na interesovanje naših navijača. Želeli smo da kupimo pojedinačne karte za delove odmah uz sektor za gostujuće navijače, ali kako su nas obavestili sa sajta iticket.rs, prodaja pojedinačnih karata će početi tek neposredno pred samu utakmicu, a putovanje bi morali da isplaniramo mnogo ranije. Tako da su neki od nas već kupili pakete ulaznica za sve utakmice Lige Evrope koje Zvezda igra na svom stadionu. Npr. moja karta je kod ulaza 1 na zapadu, najdalje moguće od severne tribine što je bilo u prodaji”, počeo je ovaj navijač.

On je naveo da karte za BATE Borisov i Arsenal, koje nisu iskorišćene, neće biti bačene.

“Prosledili smo ih Domu za nezbrinutu decu u Zvečanskoj, tako da bi ta deca mogla da iskuse velike utakmice Crvene Zvezde. Oni su nam se veoma ljubazno zahvalili na tome. Pošto su deca i zaposleni u Zvečanskoj bili veoma srećni zbog ovoga, mi koji dolazimo u Beograd dan pre utakmice bismo voleli da posetimo to sirotište. U našoj zemlji je tog dana praznik Svetog Nikole (za koga znamo da je velika slava i u Srbiji 13 dana kasnije), pa smo želeli da donesemo poklone deci koji su u našoj tradiciji – voće, orahe, lešnike, slatkiše i igračke”, napisao je ovaj Nemac, uz napomenu da bi fudbal trebalo da poveže ljude i da im učini život boljim.

Podsetimo, pre svega desetak dana navijači nemačkog kluba u engleskoj štampi nazvani su huliganima jer ih je na meč s Arsenalom u Londonu došlo mnogo više nego što je bilo obezbeđeno karata za njih. Zbog gužve, utakmica na Emiratima kasnila je skoro sat vremena.

 

Izvor: Nedeljnik.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: