Loading
GSS Media

Vesti

Gary Hunt i Cesilie Carlton pobjednici Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Gary Hunt je pobjednik pete i ujedno pretposljednje stanice Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2017. godine koja se održala u Mostaru, a pobjednica u ženskoj konkurenciji je Cesilie Carlton.

 

 

Hunt je nakon jučerašnje dvije serije bio na šestom mjestu, ali je zahvaljujući odličnim skokovima u trećoj i finalnoj seriji stigao do prvog mjesta i novih 200 bodova na listi u generalnom poretku. Skakač iz Velike Britanije je sada drugi na generalnom poretku.

Drugo mjesto je zauzeo Steven LoBue iz Sjedinjenih Američkih Država, a treći je bio Nikita Fedotov iz Rusije, momak koji je napravio veliko iznenađenje pošto je na takmičenje stigao uz “wild card”.

Prva u ženskoj konkurenciji bila je Cesilie Carlton iz SAD-a, druga je bila Helena Merten iz Australije, a treće mjesto je zauzela Anna Bader iz Njemačke koja je također stigla uz “wild card”.

U generalnom poretku muškaraca sada vodi Jonathan Paredes iz Meksika koji je u Mostaru bio peti, drugi je Hunt, kao što smo ranije naveli, dok je treći u generalnom poretku Blake Aldridge koji se u Mostaru nije uspio plasirati ni u finale, odnosno među osam najboljih takmičara, jer je bio 10. nakon tri serije.

U ženskoj konkurenciji Rhiannan Iffland je ostala prva, a prate je Adirana Jimenez i Helena Merten

 

Izvor: 24sata.info

 

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: