Loading
GSS Media

Vesti

Srbija-Slovenija 85:93

Izabranici Igora Kokoškova su u finalu savladali ekipu Srbije sa 93:85 i napravii najveći uspeh u istoriji slovenačke košarke

 

 

Slovenija je osvojila zlatnu medalju, Srbiji ide srebro.

U finalu su izabranici Igora Kokoškova slavili sa 93:85. Imaće srpski ratnici doček ispred Skupštine sutra posle svih pehova i svega kroz šta su prošli da bi došli u ovo finale.

Jurili su Đorđevićevi puleni sve vreme vođstvo rivala, uspeli da ga stignu i da povedu sredinom poslednje četvrtine, ali su Slovenci trojkama i nekim blago rečeno sumnjivim odlukama sudija uspeli da naprave seriju i da dođu do najvećeg uspeha u istoriji slovenačke košarke. Kakav su uspeh ostvarili najbolje govori podatak da su do trofeja stigli bez ijednog poraza.

Najbolji u redovima slovenije bio je Goran Dragić sa 35 poena i sedam skokova. U našem timu je Bogdanović dao 22, Mačvan je dodao 15.

ČETVRTA ČETVRTINA

Rendolf ne pogađa trojku iz ugla, lopta mu se vraća u ruke, bacio je loptu preko pola, Gudurić je greškom dokačio, pa se Goran sapleo, mrtva lopta i strelica pokazuje da je za Srbiju. Dragić se žali na povredu i izlazi odmah, ukazuje mu se pomoć na klupi. Nikolić krade Guduriću loptu, Marko potom pravi nesportski faul, Micić ga menja odmah. Nikolić daje oba, Marjanović se vraća u igru. Lopta sa strane i poeni Blažiča sa povratak na osetnije vođstvo – 67:75.
Udvajaju Bobija, Marjanović to kažnjava trojkom, na drugoj strani Blažič preuzima odgovornost i poentira. Nikolić sprečava prodor Bogdana faulom. Dragić se vraća u igru. Bogdan posle prodora pogađa – 72:77.

Blažiču beži lopta, Micić kreće u prodor pogađa. Dragić faulira Micića, po kriterijumu je za nesportsku, ali arbitri pokazuju “običan” faul. Marjanović promašuje, a opet sudije dolaze u centar pažnje. Dragić laktom gura Micića koji pada a arbitri zbog “flopinga” daju tehničku Miciću. Srećom Goran promašuje bacanje, potom i ceo koš u pokušaju za tri. Gudurić ne pogađa trojku, Mačvan prati sve, dodaje do Lučića koji sprovodi loptu u koš za samo poen zaostatka na šest minuta pre kraja – 76:77.
Dva promašaja Slovenije, Čančar faulira Lučića, Slovenci su na pet minuta pre kraja u bonusu. Đorđević na klupi zove navijače da pomognu. Mačvan gradi ide sam i donosi vođstvo Srbiji, prvo posle dugo , dugo vremena – 78:77.

Vraća to Prepelič odmah trojkom. Mačvan pogađa za izjednačenje. Sudije konačno nešto sviraju, greška u vođenju Dragića. (80:80).
Bogdan kreće u prodor i pogađa, jedan igrač Slvoenije izbacuje loptu iz koša, arbitri pokazuju da se poeni priznaju. Mačvan faulira Rendolfa i šalje ga na liniju penala. Entoni pogađa oba – 82:82.
Loš pas Micića, lopta previše nisko za Kuzmića, srećom odlična odbrana i ukradena lopta. Bogdan greši, ali Vidmar faulira Kuzmića koji promašuje oba penala. Kokoškov odmara Dragića. Prepelič poentira dovodi Sloveniju u vođstvo i tera Đorđevića da traži minut odmora (82:84).
Bogdanović promašuje trojku, srećom Rendolf šalje loptu u aut. Mačvan ostaje sam i promašuje trojku. Prepelič promašuje, Rendolf pogađa uz faul. Đorđević se nervira i protestuje kod sudija zbog kriterijuma. Entoni ne pogađa penal – 82:86 .
Bogdan kreće u prodor, Vidmar ga blokira, a sudije pokazuju da je Lučić faulirao Prepeliča pri šutu za tri, tajm-aut Đorđevića na 73 sekunde pre kraja. Kremen pogađa dva od tri, na tribinama Slovenci već slave… (82:86).
Bogdanović promašuje trojku, Lučić blokira Rendolfa, Bogdan fualira Nikolića i meč je završen Aleksejevim poenima sa penala…

TREĆA ČETVRTINA

Đorđević traži od svojih igrača da guraju loptu u reket i da traže poene preko igre u reketu. i da probaju nogama da prate Dragića. Tako je krenulo, Marjanović je pokušao, sudije nisu pokazale da je bilo faula Vidmara. Nažalost, Dragić to kažnjava trojkom uz zvuk sirene, ostao je potpuno sam… Bobiju beži lopta, Jović ostaje da leži na parketu, sudije ne reaguju, Blažič srećom ne pogađa trojku iz ugla (47:59).
Bogdan poentira, na udvajanje Dragića VIdmar zakucava i promašuje dodatno bacanje. Problem je treća lična Bobija. Laki poeni Lučića. Greška u koraicma Vidmara posle saplitanja Dončića. Navijači Srbije su se razbudili, Marjanović daje koš uz očigledan faul Vidmara, opet bez reakcije sudija. Dragić pravi faul u napadu (53:61).

Lučić je pao poel pokušaja da uhvati loptu nakon promašaja Bogdanovića. Dobra odbrana na Dončiću, Prepelič pravi faul i podiže ruku, sudije ništa ne signliziraju, a Mačvan sprečava kontru faulom. Bogdan potom pravi novi faul. Dragić opet to rešava i vraća dvocifrenu prednost – 63:53.
Micić posle prodora daje koš, Štimac menja Bobija. Mačvan iz ugla ne pogađa, Štimac i Dragić se bore u skoku lopta završava u rukama pleja Slovenije. Dončić promašuje, Prepelič sprečava kontru faulom nad Bogdanom, a to je tek drugi faul Slovenije u ovoj deonici. Mačvan ne pogađa, , ali dobija faul Dimeca kojem je to četvrta lična. U borbi je Dončić ostao da leži na zemlji i uz pomoć lekara je izašao sa terena, deluje da je slična povreda kao Jovićeva protiv Rusije. Mačvan daje oba penala (57:63).

Neverovatne sudije, jedan pokazuje da je napad istekao i da se koš Dimeca ne priznaje, drugi da je koš, Đorđević protestuje i dobija opomenu. Srećom, koš se ne priznaje. Bogdan pogađa posle prodora. Kokoškov je dao odmor Dragiću. Prepelič ne pogađa trojku, Dončić je uplakan pored terena deluje da se neće vraćati na parket (59:63).
Rendolfa blokira Štimac, Micić sprečava kontru faulom. Prepelič pokušava trojku iz ogromne udaljenosti, maši ceo koš. Gudurić dodaje do Birčevića koji ne pogađa, ali Marko hvata loptu, Štimac poentira i tajm-aut Slovenije (61:63).

Kašnjenje u odbrani, Rendolf ostaje sam i pogađa. Gudurić previše okleva, ne šutira, sa klupe traže da šutira kada ima priliku za to. Uz malo sreće lopta ostaje u našem posedu. Rendolf opet blokira Štimca, a Dragić poentira. Novi promašaj u reketu, Micića i Birčevića, Gudurić sprečava lake poene faulom nad Prepelličem. Pogađa oba penala i vraća osetniju prednost – 61:69.
Bogdanović kreće u prodor i ostavlja do Birčevića koji daje trojku. Čančar ne uspeva da vrati, Štimca faulira Rendolf. Bogdanović pravi fintu i potom pogađa trojku. Dragić kreće u prodor i promašuje, ali je fauliran. Bogdanović se teško prizemljio na parket posle pokušaja da uhvati loptu. Štimac ima malu raspravu sa Dragićem, srećom sa Bogdanom je sve u redu. Dragiću ruka nije zadrhtala dao je oba, pred poslednjih 10 minuta Srbija ima četiri poena zaostatka – 67:71.

DRUGA ČETVRTINA

Mačvan ne pogađa za tri potom pravi faul na šutu za tri Rendolfa koji pogađa sva tri penala. Jović greši, Dragić uzima loptu i poentira, Đorđević traži tajm-aut (22:25). Bogdanović postiže prvu trojku za Srbiju, Rendolf gazi liniju pri šutu za tri i pogađa, a Blažić pravi dva brza faula nad Bogdanom. Novi faul nad Bogdanovićem, ovog puta Dimec kome je to treća lična (25:27).
Đorđević reaguje i uvodi Marjanovića, Kokoškov vraća Vidamra umesto Dimeca. Birčević pogađa za tri, ali odmah na isti način uzvraća Prepelič. Bogdan je previše oklevao i promašio, Dončić se zatrčao i snažno zakucao za tajm-aut Đorđevića (28:32).

Posle kraće pauze arbitri pokazuju daj e Bobi napravio ličnu u napadu, drugi faul, menja ga Kuzmić. Dragić to kažnjava i postaje prvi dvocifren igrač na meču. Bogdanoviću trojka izlazi iz koša. Jović pravi faul umali Milosavljević umesto njega, a zbog bonusa Dragić ide na liniju penala i pogađa oba za osam poena prednosti u 14. minutu (28:36).
Muči se Srbija u napadu, Lučić maši trojku i potom pravi faul koji opet šalje pleja Slovenije na liniju penala koji donosi dvocifreno vođstvo svom timu od 11:0 – 28:38. Prekida to Mačvan Lakim poenima. Sudije u više navrata ne pokazuju faul u napadu Dončića što nagrađuje Prepelič trećom trojkom izčetiri pokušaja. Mačvan daje nove poene, a Milosavljević faulira Dragića i opet mu daje lake poene sa penala koje on koristi – 32:43.

Traži Đorđević pravu petorku, Gudurić menja Kuzmića, pa će Mačvan biti centar. Milosavljevićev promašaj hvata Lučić i pogađa uz faul ir ealizovano bacanje. Prepelič konačno maši trojku, Gudurić ostaje sam u uglu pogađa i tera Kokošova na tajm-aut (38:43).
Brazlski sudija je pokazao da je faul u napadu, ali je drugi arbitar signalizirao da je Lučić napravio faul i dao mu tehničku zbog simuliranja. Neverovatna odluka sudija za treću ličnu Lučića što je veliki problem za Srbiju. Prepelič daje bacanje. Odlična odbrana nad Dončićem, sledi faul Guduriać u napadu i Dončić daje oba penala dok Gudurić pokazuje da nije bilo faula – 38:46.

Treća lična Murića koji šalje Lučića na liniju penala. Vladimir pogađa oba. Nema rešenja za Dragića koji prvo daje posle prodora, Gudurić daje trojku, a Dragić uzvraća na isti način. Bogdanović uz dobru odbranu Dončića ne pogađa. Opet odličan blok i još jedna trojka Dragića (54:43) što je šesta pogođena trojka za Sloveniju, ujedno i njegov 24. poen, a 18. u ovoj deonici.
Dragić faulira Milosavljevića i šalje ga na liniju penala. Gagi pogađa oba i menja ga Jović. Opet Dragić i opet poeni za osmehe na klupi Slovenije. Bogdanović uz dosta problema dolazi do poena, Dončić ne pogađa za tri, Slovenija vodi posle simultanke Dragića – 47:56.
Na pauzi Dragić ima 26 poena, Prepelič 12, a Dončić osam. U srpskom timu Bogdanović ima 11, Mačvan, Gudurić i Kuzmić po šest.

PRVA ČETVRTINA

Završeno je intoniranje himni dveju reprezentacija. Jedna promena u startnoj petorci Đorđevića u odnosu na prethodne mečeve, nema Birčevića – Jović, Bogdanović, Lučić, Mačvan, Kuzmić. Na drugoj strani nema Rendolfa, kreću Dragić, Dončić, Blažić, Murić, Vidmar.
Prvi napad na meču je imala Srbija, Mačvan je odmah iznudio faul Murića, a Kuzmić poentirao. Murić uz zvuk sirene daje trojku. Blažić promašuje, Lučić hvata, dobra odbrana dončića koji “seče” pas kad Kuzmiću.Luka potom promašuje iz velike daljine, a Kuzmić sjajno brani Vidmara (2:3).

Murić daje nove poene, Bogdanović pravi funtu šuta i dodaje do Kuzmića koji lako pogađa. Dončić poentira i pored dobre odbrane Jovića, zatim novi koš Ognjena. Odlična odbrana Srbije, brz napad i poeni Mačvana (8:7).
Bobi menja Kuzmića igra sjanu odbranu i potom pravi ogromne probleme u reketu, fauliraju ga prvo Dimec pa Rendolf i dva pogođena penala Marjanovića. Dragić poentira, kllupa Srbije traži grešku u koracima, ali sudije ništa ne pokazuju. Jović daje posle prodora, zatim sjajno zaletanje i koš Dragića. Vraća to Bogdanović (14:11).

Dončić pogađa, novi faul Dimeca nad Bobijem koji je siguran sa penala. Dragić je izašao na jednoj, Jović na drugoj strani i odmah je krenuo presing na Prepeliču i Nikoliću. Dončić promašuje trojku. Dobra situacija za Marjanovića, lopta od obruča izlazi napolje, Rendolf iz ugla ne pogađa, a Bogdan preko trojice poentira i tera Kokoškova na tajm-aut (18:13).
Pet poena u nizu Prepeliča, Bogdan pogađa oba penala, Marjanović faulira Dončića, klupa Slovenije traži nesportsku na šta sudije ne reaguju. Vratio se Jović, Birčević je promašio, pa uhvatio sopstveni promašaj i vratio loptu u koš. Odlična blokada na Prepeliču, Birčević nije na vreme video usamljenog Lučića što je Prepelič iskoristio da preseče. Ništa od koša, Dragić u svom stilu poentira, a Birčević potom pravi faul u napadu. Poslednji napad u četvrtini imali su Slovenci, nisu ga iskoristili, Milosavljević prebacuje ceo teren, Dragić promašuje, pa posle prvih 10 minuta Srbija ima dva poena prednosti (22:20).

 

Izvor: NOVOSTI.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: