Loading
GSS Media

Vesti

Odlična atmosfera i velika posjeta prvog dana Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Na Starom mostu u Mostaru je počelo takmičenje na petoj po redu stanici Red Bull Cliff Diving Svjetskog prevnstva u 2017. godini, a iako je radni dan, u toplom hercegovačkom gradu stigao je veliki broj gledalaca.

 

 

Prva serija takmičenja počela je u 14:15 sati, a prije toga održano je zagrijavanje koje po dobrom neće pamtiti Rhiannan Ifland iz Australije koja je povrijedila koljeno prilikom skoka.

Ifland je trenutno vodeća u poretku ženskih skakačica, ali nažalost u Mostaru neće biti u mogućnosti da poveća svoj bodovni saldo i sada prva pozicija u konačnici dolazi pod znak pitanja, jer ovo je pretposljednja stanica Red Bull Cliff Divinga u ovoj sezoni.

Danas će se održati po dvije serije skokova u muškoj i ženskoj konkurenciji, dok su za sutra rezervisane treća i finalna serija.

Ranije smo objavili da je su rasprodane karte za posebnu vožnju talgo vozom na takmičenje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru u subotu 16. septembra te da su organizatori u saradnji s Željeznicama FBiH odlučili ubaciti još jednu talgo kompoziciju.

Ova informacija zajedno sa današnjom posjetom i atmosferom ukazuju na to da nas sutra u Mostaru očekuje još jedan istinski spektakl.

Mostar je već treću godinu uzastopno jedna od stanica Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.
Nakon pet održanih stanica u ovoj sezoni u muškoj konkurenciji s 480 osvojenih bodova prvi je Blake Aldridge iz Velike Britanije, a iza njega su Gary Hunt (Velika Britanija) s 460 bodova i Jonathan Paredes (Meksiko) s 450 bodova.
Iza Iffland (690 bodova) koja je vodeća u ženskoj konkureciji slijede Adriana Jimenez iz Meksika (520 bodova) i Helena Merten iz Australije (450 bodova).
Izvor: KLIX.ba

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: