Loading
GSS Media

Vesti

HRT PREDSTAVIO NOVU JESENSKU PROGRAMSKU SHEMU BEZ ‘HRVATSKE UŽIVO’: ‘Želimo nova, mlada lica’; HND: ‘Ovo je zatiranje profesionalizma!’

Vodstvo HRT-a u utorak navečer predstavilo je jesensku programsku shemu u kojoj su kao glavni adut istaknuti domaći sadržaji u udarnom terminu, i definitivno potvrdilo kako u novoj shemi više nema emisije “Hrvatska uživo”, što je prethodnih dana u javnosti naišlo na osudu, uključujući i osudu Hrvatskog novinarskog društva (HND).

 

 

Vršitelj dužnosti glavnog urednika Prvoga programa HTV-a Bruno Kovačević u ime programskog vodstva HRT-a istaknuo je kako su temeljne odrednice za pripremu jesenske programske sheme bile omogućiti premijerne domaće sadržaje u udarnome terminu, najkvalitetniji izbor stranoga programa, angažirati nova, mlada lica u informativnome i zabavnome programu te osigurati stabilnost sheme, odnosno sadržaje koje će ubuduće biti moguće pratiti uvijek u isto vrijeme i na istome mjestu.

Prema njegovim riječima, HRT ove jeseni pokreće čak deset novih emisija na svojim četirima programima, a najavio je i dosad najveći broj premijernih prikazivanja hrvatskih televizijskih serija i filmova te različitih dokumentarnih i informativnih sadržaja.
“Čak 85 posto programskoga sadržaja u udarnome terminu bit će isključivo domaće proizvodnje”, istaknuo je Bruno Kovačević dodavši i kako će u novoj sezoni biti i mnogo više sadržaja za djecu, mlade te tinejdžere. Brojnim javnim sadržajima HRT će nastojati dodatno ojačati ulogu javnog medijskog servisa, poručio je.

Kovačević je najavio i  novosti i u informativnome programu, posebno na Četvrtome programu Hrvatske televizije, koji će emitirati vijesti svakih pola sata, a najavio je i promjene u središnjem Dnevniku HRT-a.

“Ova je programska shema pripremljena s dosad najmanjim proračunom”, istaknuo je Kovačević no dodao i kako je nastala višemjesečnim prikupljanjem povratnih informacija te pokretanjem svih unutrašnjih potencijala HRT-a u smjeru boljega programa

“Vjerujemo da će to biti formula za uspjeh, a dodatno uvjerenje daju nam i podaci o gledanosti prema kojima smo tijekom ljetnih mjeseci bili najgledanija domaća televizija”, dodao je Bruno Kovačević koji je Hini potvrdio kako “Hrvatske uživo” nema u novoj jesenskoj shemi.

HND je oštro osudio ukidanje “Hrvatske uživo” ocijenio to “zatiranjem profesionalizma i marginalizacijom javnog interesa”. Protiv ukidanja te emisije pokrenuta je peticija gledatelja koju je potpisalo više tisuća njih.

Svečani program predstavljanja jesenske programske sheme pod naslovom “Nove boje jeseni” u televizijskome studiju Anton Marti vodili su Daniela Trbović i Mirko Fodor uz pratnju Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije. Uz glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Kazimira Bačića i članove Ravnateljstva Hrvatske radiotelevizije i novinare i urednike HRT-a, među brojnim uzvanicima bili su i bivši premijeri Franjo Gregurić, Zlatko Mateša i Jadranka Kosor, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) akademik Zvonko Kusić, glumac Mustafa Nadarević, pjevač Željko Bebek, producent Nebojša Taraba i mnoge druge poznate osobe iz društvenog i javnog života.

Nova programska shema Hrvatske radiotelevizije započinje u ponedjeljak 18. rujna .

 

Izvor: Jutarnji.hr

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: