Loading
GSS Media

Vesti

Apple predstavio nove modele i telefon budućnosti iPhone X

Američka kompanija Epl predstavila je tri nova modela pametnih telefona. “Ajfon 8” i “Ajfon 8 plus” su modeli sa znatno poboljšanom kamerom, displejom i zvučnicima. Ali “zvezda večeri” bio je ajfon 10 (iPhone X) koji predstavlja budućnost pametnih telefona – otključava se na pogled, mimikom lica šalje emotikone i otporan je na vodu.

 

 

Novi telefoni trebalo bi da snimaju fotografije sa boljim bojama i manjom distorzijom, naročito pri slabom svetlu. Displej će se prilagođavati na postojeće osvetljenje, slično kao neki “ajped pro” modeli, a zvučnici će biti glasniji i imaće dublji bas.

Ajfon 10 (iPhone X) je predstavljen kao budućnost pametnih telefona. Novi telefon se otključava jednostavnim pogledom na ekran, jer ima Face ID tehnologiju prepoznavanja lica, praveći matematički model lica, objasnili su iz te kompanije. Animirani emotikoni mogu da se kontrolišu  mimikom lica.

 

 

Desetka ima “super retina” ekranom, koji se služi OLED tehnologijom za intenzivnije boje i oštrije slike.

Novi “ajfon 8” imaće istu veličinu kao njegov prethodnik, 4,7 inča, a početna cena će mu biti 699 dolara. Ima staklenu poleđinu, glasnije zvučnike, a ekran ima True Tone tehnologiju. Ajfon 8 plus ima i novu opciju Portrait Lighting koja uz pomoć posebnih senzora i softvera menja osvetljenje, kako bi portreti izgledali bolje.

Početna cena telefona “ajfon 8 plus” biće 799 dolara, a on će biti dugačak 5,5 inča.

Epl je prekršio svoju tradiciju nazivanja telefona, pošto je nove telefone nazvao “ajfon 8”, a ne “7S”. Ta oznaka mogla bi da stvori utisak da su novi modeli neznatno poboljšane verzije telefona “ajfon 7”, a ne novi, znatno drugačiji modeli.

Oba modela imaće opciju bežičnog punjenja, koju imaju mnogi telefoni sa android operativnim sistemima. U prodaji će se pojaviti 22 septembra

 

 

Izvor: Beta.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: