Loading
GSS Media

Vesti

„belgrade beer fest“ od 16. do 20. avgusta

Od 16. do 20. avgusta na beogradskom Ušću održaće se jubilarni, 15. „Bir fest“, na kojem organizatori očekuju rekordnu posetu.

 

 

Uz veliki izbor piva i raznovrsnu muziku, Beograđani i njihovi gosti uživaće svakoga dana od 18 časova pa do ranih jutarnjih sati. U sredu i četvrtak program će trajati do dva sata iza ponoći, a u petak i subotu svirka će potrajati do četiri ujutro.

Prvog dana festivala, u sredu, 16. avgusta nastupaju „Ejžan dab faundejšen“, „Van Gog“ i „Galija“, a u četvrtak „Mortal kombat“, „Riblja čorba“ i „Direktori“.
Program u petak obeležiće „Škrtice“, „Hladno pivo“ i „Zabranjeno pušenje“. U subotu nastupaju „Ničim izazvan“, „Darko Rundek“, „Goblini“, „S.A.R.S“ i „Kerber“. Festival se zatvara u nedelju nastupima „Del arno benda“, trubača Dejana Petrovića i njegovog big benda, a poslednji će nastupiti sastav „Kal“.

Na konferenciji za novinare u Jugoslovenskoj kinoteci jedan od osnivača „Bir festa“ Dejan Grastić rekao je da organizatori na 15. jubilarnom festivalu „ispituju granice“ i već se pripremaju za sledeći.

Ministar turizma Rasim Ljajić ocenio je da „Bir fest“ jedna od najposećenijih manifestacija u Srbiji.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali istakao je da je broj turista u Beogradu u porastu i da će tokom ove godine zarada od turizma dostići 900 miliona evra, a sledeće godine se očekuje da ta suma premaši milijardu.

Direktor „Beokom“ servisa Darko Glavaš najavio je da će za vreme trajanja „Bir festa“ na snazi biti i izmene saobraćaja koje će trajati dva sata pre početka, za vreme programa, kao i dva sata po završetku programa. Detaljnije informacije biće objavljene u petak na sajtovima nadležnih gradskih službi.

 

Izvor: RTS.rs

 

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: