Loading
GSS Media

Vesti

POSLE 16 DANA ŠTRAJKA Radnici “Fijata” vratili se danas na radna mesta

Radnici “Fijat Krajsler automobili Srbija” danas su posle 16 dana prekida zbog generalnog štrajka na svojim radnim mestima i rade, rekao je agenciji Beta predsednik Samostalnog sindikata FCA, Zoran Marković.

 

 

Radnici su se vratili na posao pošto je sinoć u razgovoru štrajkača sa premijerkom Anom Brnabić doneta odluka da se štrajk prekine, a danas u 12 časova otpočnu pregovori Štrajkačkog odbora sa kompanijom “Fijat” u Vladi Srbije u kojima će učestvovati premijerka i ministar privrede Goran Knežević.

Marković je potvrdio da će predstavnici radnika otputovati okoosam časova za Beograd na pregovore.

Premijerka je je najavila da na sastanku u Vladi Srbije prisustvovati direktorka FCA Srbija Silvija Verneti i predstavnici kompanije iz Torina.

“U kontaktu sam sa Alfredom Altavilom svih ovih dana, ako bude trebalo ja ću ga pozvati da dođe, ali pretpostavljam i nadam se da za tim neće biti potrebe, da ćemo uspeti da nađemo rešenje”, rekla je Ana Brnabić na konferenciji za novinare.

Ona je ocenila da su sindikati FAC-a već pobedili u tome što je Vlada Srbije sa njima.

“Kao ministarka državne uprave i lokalne samouprave nisam znala za mnoge probleme sa kojima su se suočavali. Puno problema ima veze sa samim proizvodnim procesom i puno toga može da se reši sa nekim srednjim menadžmentom, ali o nečemu što je eskaliralo, mi kao manjinski vlasnik treba da razgovaramo sa većinskim vlasnikom”, kazala je premijerka.

 

Izvor: Blic.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: