Loading
GSS Media

Vesti

Filmski svijet u šoku: Trostruki oskarovac odlazi u mirovinu

Tijekom cijele svoje karijere bio je poznat po tome što je pažljivo birao filmske uloge. Iako je to značilo da neće snimati po nekoliko godina, Daniel Day-Lewis nije želio uzimati projekte u koje ne vjeruje. Takav odabir pokazao se itekako dobrim, jer je za svoje uloge nagrađen sa čak tri Oscara. Ipak, u 61. godini života odlučio je da, nakon što snimi svoj posljednji film ‘Phantom Thread’, više neće glumiti

 

 

U svojoj je dugogodišnjoj karijeri osvojio čak tri najprestižnija zlatna kipića – Oscare, a sada je rastužio cijeli filmski svijet najavom kako sa svojih 60. godina odlazi u mirovinu. U službenoj izjavi glumca Daniela Day-Lewisa stoji kako je njegova osobna odluka da više neće glumiti te kako je zahvalan svima s kojima je surađivao, kao i publici.

‘Daniel Day-Lewis više se neće baviti glumom. To je njegova osobna odluka i ovo je prva i posljednja izjava na cijelu tu priču’, izjavila je njegova glasnogovornica Leslee Dart.

Glumac s irskim i britanskim državljanstvom trenutno snima film ‘Phantom Thread’, koji je ujedno posljednji film koji će snimiti.

Svoj debi imao je 1971. godine još kao tinejdžer u filmu ‘Nedjelja, krvava nedjelja’, a prvog Oscara osvojio je 1990. godine za glavnu ulogu u filmu ‘Moje lijevo stopalo’. Zlatnog kipića osvojio je još dva puta i to za filmove ‘Bit će krvi’ i ‘Lincoln’. Poznat je kao vrlo izbirljiv glumac, koji nije pristajao na sve uloge, već samo na one koje je on smatrao dobrima, stoga je znalo proći i nekoliko godina da nije snimao.

S Isabelle Adjani ima 22-godišnjeg sina Gabriela-Kanea, koji je uspješan model, a od 1996. godine u braku je s Rebbecom Miller s kojom ima dvojicu sinova – 19-godišnjeg Ronana i 15-godišnjeg Cashela.

 

Izvor: Tportal.hr

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: