Loading
GSS Media

Vesti

BURNO U PARLAMENTU BIH: OPTUŽBE I BOJKOT RADA ZBOG REVIZIJE TUŽBE

Poslanici SNSD neće učestvovati u nastavku sjednice Zastupničkog doma državnog parlamenta jer parlamentarna većina nije prihvatila zahtjev da se sjednica prolongira iz istih razloga kao 16. februara, zbog pokretanja kako kažu neustavnog podnošenja revizije tužbe za genocid protiv Srbije.

 

bosna parlament

 

– Kriza je mnogo veća jer je podnesen nelegitiman zahtjev protiv Srbije čime je Bakir Izetbegović blokirao rad Predsjedništva i pokušavao da ponizi Ministarstvo vanjskih poslova zbog slučaja otvoranja pisma iz Haga upućeno Mladenu Ivaniću. – kazao je Staša Košarac zatupnik SNSD-a u PSBiH.

Klub poslanika SNSD nema namjeru da bojkotuje rad Parlamenta kao što ih optužuju ističe Košarac.

Kaže da je dluka SDS-a da dođu na sjednicu, a ne glasaju pokušaj da se opravdaju u RS-u i s druge strane da pojačaju odnos sa Izetbegovićem – zaključuje Košarac navodeći primjer da u Vijeću ministara BiH redovno glasaju ministri Saveza za promjene dok Bosić u državnom parlamentu ne glasa.

– Bosić ima pretenziju da krizu prenese u RS pričajujći da NSRS poziva na bojkot, a sve pod patronatom iz Sarajeva. Šarović trči u zagrljaj Izetbegovića i grli ga sve jače i jače zato što dolazi na Vijeće ministara BiH i glasa. -, kaže Košarac.

Sadik Ahmetović s druge strane kaže da je demokratsko pravo da se argumentovano raspravlja, a ne na ovakav način bojkotuje rad državnih institucija.

– Zbog nedostatka argumenata SNSD i ovakvim stavom pokazuje  ili da ne zna šta je demokratija ili su kukavice -, ističe Ahmetović.

Osvrnuo se Sadiković i na stavove predsjedavajućeg Ivanića ističući da on zastupa interese druge države.

– Ovo je odnos dvije države i suda u Hagu – dodaje on.

– Žalosno je da Dejtonski sporazum zbog procedure glasanja u Predsjedništvu žrtvama bude onemogućena pravda. To je nedostatak Dejtonskog sporazuma. To je pogubno za nas i demokratsku Europu. UN je formiran da štiti žrtve u cijelom svijetu.  -zaključio je Ahmetović.

Izvor: Hayat.ba

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: