Loading
GSS Media

Vesti

Popunjeni svi smeštajni kapaciteti na Zlataru

Posle dužeg vremena, Zlatar se u punom sjaju vraća na turističku mapu Srbije. Ovih dana popunjeni su svi smeštajni kapaciteti, a među gostima najviše je dece. Već drugu godinu osnovci iz Leposavića dolaze na Zlatar na zimski raspust.

 

Zlatibor

 

“Mi smo izabrali ipak da dođemo na Zlatar, a ne na Kopaonik zato što je i na Zlataru veoma dobro, staze su super, i u hotelu nam je super, imamo bazen, svi se lepo družimo”, kaže Sara Vukojčić, Leposavić. “Borova šuma, ovako danas lepo vreme, ski staze, fantastično uređene, tako da jednom rečju prelepo”, kaže Dragan Simović, Leposavić. “Pored toga što skijamo svaki dan i šetamo, a ono što je najlepše i što nema nigde u svetu, to su lepote Zlatara i toplina i dobrota i gostoprimstvo ovih ljudi”, kaže Dragana Nikolić, Toronto.

 

Trenutno je oko 1.000 gostiju na Zlataru, duplo više nego prošle godine. Pokazalo se da je najveći problem na Zlataru nedostatak smeštajnog kapaciteta. Rehabilitacioni centar, koji je godišnje primao desetine hiljada gostiju još uvek nije u funkciji, ali sve više je ležajeva u privatnom smeštaju. Dugonjići iz Novog Sada, posvetili su se turizmu na zlatnoj planini, nakon što su se godinama i sami ovde odmarali.

 

“Tri godine kako smo počeli da izdajemo i svake godine je sve bolje i bolje na Zlataru, naročite prošla godina je odskočila u broju turista koju su bili smešteni u našem objektu, najveći doprinos tome su bili vaučeri. Mi smo i ove godine prijavljeni za vaučere i očekujemo već sada
po rezervacijama koje smo izdali da će godina biti izuzetno dobra”, kaže Mile Dugonjić, vila Vuk.

 

Na proleće se očekuje izgradnja dva nova hotela na planini čiji je zaštitni znak kanjon Uvca, stanište beloglavog supa.

 

“Turističko-sportski centar Zlatar od ove godine ima u svom vlasništvu dva nova kombi vozila koja će služiti za organizaciju jednodnevnih izleta”, kaže Rosa Jakovljević, direktor TSC Zlatar.

 

Posebno uživanje na planini koja spaja mir i tajanstvenost Tare sa sjajem Zlatibora, kažu skijaši, je noćno skijanje.

 

Izvor: RTS

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: