Loading
GSS Media

Vesti

Otkrivena veća količina falsifikovane obuće u Sremskoj Mitrovici

Carinski službenici su prilikom kontrole skladištene robe uvoznika kineske obuće u Sremskoj Mitrovici otkrili tzv. “višak robe” od 120 pari patika i gotovo 700 pari obuće za koju se sumnja da su falsifikati poznatih robnih marki.

 

Lazne Adidas patike

 

Detaljnom kontrolom je utvrđeno da pored prijavljene postoji i deo neprijavljene robe, u ukupnoj količini od 120 pari patika, a da oko 700 pari ženskih, muških i dečjih patika i cipela povređuje pravo intelektualne svojine robnih marki “Konvers”, “London Rebel”, “Adidas”, “Beneton”, “Kat”, “Bata” i “Dizni”,  saopštila je Uprava carina.

 

Sporna roba smeštena je u carinsku ispostavu Sremska Mitrovica do okončanja postupka pokrenutog pred nadležnim sudom.

 

“Carinska služba ostvaruje dobre rezultate sprovodeći kontinuiranu kontrolu robe za koju se sumnja da povređuje neko od prava intelektualne svojine, kako po zahtevu nosilaca prava, tako i po službenoj dužnosti. Efikasna zaštita prava intelektualne svojine i sprečavanje prometa krivotvorene robe su jedan od važnih zadataka koji se postavljaju pred carinsku službu”, navodi Uprava carina u saopštenju.

 

Prema podacima Svetske carinske organizacije 90 odsto zaplenjene robe u Evropi i 70 odsto na svetskom nivou čini falsifikovana roba, čiji je asortiman veoma širok, od naizgled bezopasne robe poput brendirane odeće, satova i torbi, pa do delova za automobile i avione, alkoholnih pića, igačaka za decu, kozmetičkih proizvoda, lekova i hrane što predstavlja ozbiljnu pretnju po zdravlje i bezbednost ljudi.

 

Izvor: RTS

 

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: