Loading
GSS Media

Vesti

Ivanov: Postupaću u skladu sa Ustavom

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov razgovarao je sa predsednikom Ustavnog suda Nikolom Ivanoskim i tom prilikom rekao da će njegovi naredni postupci u aktuelnoj situaciji i formiranja nove vlade biti u skladu sa ustavnim odredbama i u isključivom interesu države i njenih građana.

 

Djordje Ivanov

 

Ivanov je najavio konsultacije sa državnim institucijama i političkim subjektima o formiranju nove vlade, a nakon što su propali pregovori o formiranju vladajućoj koalicije VMRO-DPMNE i DUI.

 

Ivanov je predsedniku Ustavnog suda rekao da je njegovo delovanje na formiranju makedonske vlade bilo strogo u okvirima njegovih prava, obaveza i odgovornosti, te u skladu sa saopštio je kabinet makedonskog predsednika. Ivanov ima 10 dana od juče da mandat za sastav da drugoj političkoj opciji, što bi u ovom slučaju trebalo da bude SDSM, koja je na vanrednim parlamentaranim izborima 11. decembra osvojila 49 poslaničkih mandata. Spekuliše se, međutim, da bi se moglo dogoditi da Ivanov ponovo da mandat VMRO-DPMNE, s tim da mandatar bude neko drugi iz te stranke umesto bivšeg premijera Nikole Gruevskog.

 

Izvor: RTS

 

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: