Loading
GSS Media

Vesti

Bozanić i Porfirije o zajedničkom promicanju kulture života

Bio je to jedan u nizu susreta što ih redovito održavaju kardinal Bozanić i mitropolit Porfirije.

 

Bozanic i Porfirije

 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se danas u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu s pravoslavnim mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem Perićem, s kojim je razgovarao o  zajedničkom promicanju kulture života u Hrvatskoj.

 

Bio je to jedan u nizu susreta što ih redovito održavaju kardinal Bozanić i mitropolit Porfirije, priopćeno je iz Zagrebačke nadbiskupije. Tijekom razgovora osvrnuli su se na završenu Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana istaknuvši važnost ekumenskog hoda i zajedničkih nastojanja glede promicanja kulture života u hrvatskom društvu. Kardinal i mitropolit zajednički su razmotrili i program trećeg sastanka Mješovite komisije Hrvatske biskupske konferencije i Srpske pravoslavne crkve koja zajednički razmatra život i djelovanje zagrebačkog nadbiskupa blaženog Alojzija Stepinca. Treći sastanak te komisije održat će se u Novom Sadu, 13. i 14. veljače ove godine.

 

Izvor: Večernji list

 

Warning: mysql_real_escape_string() expects parameter 1 to be string, object given in /var/www-gss/portal/wp-includes/wp-db.php on line 1173

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: