VESTI IZ BOSNE I HERCEGOVINE

NAREDNIH DANIMA PONOVO ZAGAĐENJE ZRAKA

<p> Kvalitet zraka tokom jučerašnjeg dana je bio zadovoljavajući na skoro svim mjernim mjestima u Federaciji BiH. </p>

NAREDNIH DANIMA PONOVO ZAGAĐENJE ZRAKA

     Kvalitet zraka tokom jučerašnjeg dana je bio zadovoljavajući na skoro svim mjernim mjestima u Federaciji BiH. Od 17 mjernim mjesta s kojih Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) prikuplja podatke, samo na četiri stanice su zabilježena određena prekoračenja graničnih vrijednosti.
     U Živinicama je koncentracija sumpordioksida bila iznad propisanih 125 ug/m3, a na Ilidži, Zenici (stanica Brist) i Jajcu su zabilježene srednje dnevne koncentracije lebdećih čestica iznad propisanih 50 ug/m3.
Ove koncentracije su mnogo niže od onih koje su zabilježene na istim stanicama u prethodnim danima, saopćeno je iz FHMZBiH.
     U četvrtak ujutro, kako navode, na svim mjernim mjestima - osim u Živinicama, mjerni uređaji ukazuju na čist zrak. U Živinicama su i jutros zadržane visoke koncentracije sumpordioksida u zraku.
Povoljni meteorološki uslovi s aspekta kvaliteta zraka traju od prekjuče u većem dijelu BiH i biti će takvi i veći dio današnjeg dana. Stabilizacija vremenskih prilika nastupa danas i postepeno zauzima prostor iz pravca sjevera i sjeverozapada.
     U narednim danima očekuje se pogoršanje uslova i postepen rast koncentracija zagađujućih materija u zraku - poručuju iz FHMZ-a.


HAYAT / 29.12.2016.

________________________________________

Ova vest vam se dopada? Podelite je sa prijateljima

Ukoliko želite da postanete GSS MEDIA korisnik?

Pogledajte našu ponudu: http://www.gss-media.com/portal/cenovnik

Najbolja IPTV / ExYu televizije / GSS Media app

GSS MEDIA


Back to top

Nakon izvršene uplate potrebno je da nam na e-mail [email protected], [email protected] ili [email protected] pošaljete Vaše podatke:

  1. Ime i prezime uplatioca / korisnika
  2. Adresu stanovanja (ulica, broj, grad, država)
  3. Kontakt telefon
  4. Online banking izveštaj, skeniranu uplatnicu ili fotografiju uplatnice sa obaveznom naznakom za.