Loading
GSS Media

Vesti

Mandić na saslušanju negirao umešanost u pokušaj terorizma

Jedan od čelnika opozicionog Demokratskog fronta Andrija Mandić negirao je na saslušanju kod specijalnog tužioca Milivoja Katnića u Podgorici da je povezan sa grupom osumnjičenom za pokušaj terorizma na izborni dan i ponovio da je reč o “montiranom procesu i lažnom državnom udaru”.

 

andrija mandic

 

“Niko nije bio ni u kakvom kontaktu s bilo kim koga pominje Katnić, a koji su strani državljani. I to ćemo veoma lagano dokazati – da ni s Rusima, ni sa srpskim nacionalistima iz Srbije, ni sa bilo kim drugim, DF nije imao kontakte”, kazao je Mandić novinarima posle saslušanja u specijanom tužilaštvu u Podgorici.

On je napomenuo da je DF nekoliko dana uoči parlamentarnih izbora 16. oktobra upozorio tužioca da se “nešto sprema”, zbog čega je Front odlučio da ne izlazi na ulice u izbornoj noći.

Mandić je ponovio da Front “nije imao kontakte sa stranim državljanima koje pominje specijalni tužilac Katnić, niti sa srpskim nacionalistima” ili sa bilo kim drugim, te da će to “veoma lako dokazati na sudu”.

“Morao sam čoveka da upozorim da se nalazi na klizavom terenu, da je došao u proces dokazivanja lažnog državnog udara. Na takvom terenu neko može samo da se oklizne, a to neće biti DF. Montirani politički proces koji vodi glavni specijalni tužilac biće razbijen na parampačad iz jednog razloga – što niko iz DF-a nije imamo nikakve zle namere 16. oktobra naveče. Mi smo na mitinzima govorili da se ljudi neće okupljati ispred Skupštine dok se ne prebroji svaki listić”, naveo je jedan od čelnika Fronta.

Posle Mandića kod tužioca će svedočiti poslanik Fronta Milan Knežević.

Specijalni tužilać Milivoje Katnić je sinoć u intervjuju podgoričkom radiju “Antena M” saopštio da Tužilaštvo treba da utvrdi da li su Mandić i Knežević znali za plan koji je navodno osmislio Rus Eduard Širokov, označen kao glavni organizator osujećenog udara.

Po rečima Katnića, umešanost pojedinaca iz DF-a već je dokazana pred sudom kroz presude četvorici članova grupe osumnjičene za umešanost, a koji su se nagodili sa Tužilaštvom i priznali krivicu.

Prema sumnjama Tužilaštva, čelnici Fronta trebalo je da predvode nasilan upad u Skupštinu, da proglase izbornu pobedu tog opozicionog saveza i da uhapse tadašnjeg premijera Mila Đukanovića.

Mandiću i Kneževiću je Skupština prošle nedelje ukinula imunitet na zahtev specijalnog tužioca koji je to tražio i zbog privodjenja ove dvojice poslanika.

Obavezujućim uputstvom, vrhovni državni tužilac Ivica Stanković predložio je specijalnom tužiocu da odustane od privodjenja dvojice čelnika Fronta, procenjujući da ono nije potrebno.

Izvor: Beta

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: