Loading
GSS Media

Vesti

Sećate se Bosanca koji je varao Nemce? Pa, opet je!

Najbogatiji Bosanac koji je tvrdoglavo blokirao Folksvagen i osvojio naslovne strane, opet je naljutio Nemce.

 

volkswagwn

 

Nove informacije pojavile su se ovih dana u vezi sa firmom Gramer iz nemačkog grada Amberg.

Reč je o velikom dobavljaču delova koji proizvodi automobilske naslone za glavu i ruke kao i sedišta.

Nedavno je 20 odsto akcija Gramera preuzela porodica Hastor na čelu s Nijazom Hastorom, preduzetnika kojeg nemački mediji predstavljaju kao “najbogatijeg Bosanca”.

Krajem januara portparol Hastorovih objavio je nameru za zakazivanjem vanredne skupštine akcionara Gramera kako bi smenili direktora Hartmuta Milera i pet članova Upravnog odbora, piše Wirtschafts Woche..

Predstavnici Gramera su još prilikom ulaska bosanskohercegovačkog preduzetnika u njihovu kompaniju izrazili sumnje da bi Hastorom mogao da preseli proizvodnju tamo gde je jeftinija radna snaga – verovatno u BiH.

Kako bi sprečili ovakav scenario, u Grameru su sklopili “strateško partnerstvo” sa kineskom kompanijom Ningbo Jifeng Auto Parts, prenose mediji. .

Strateško partnerstvo sa Kinezima pozdravili su automobilski koncerni kojima Gramer isporučuje delove. To bi se moglo protumačiti kao njihova osveta bosanskohercegovačkom biznismenu nakon prošlogodišnje svađe najvećeg evropskog automobilskog proizvođača s Hastorovim Preventom.

 

Izvor: Poslovni dnevnik

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: