Loading
GSS Media

Vesti

“Oteli” 70 stanova, među sedmoro uhapšenih i četvoro advokata

U policijskoj akciji “Kurir” u Sarajevu Federalna uprava policije uhapsila sedam osoba, među kojima su i Esad Hrvačić, Selma Taraniš, Ismet Hamzić i Samina Skopak

 

 

Akcija je izvedena po nalogu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a osim advokata uhapšeni su i službenik Opštinskog suda u Sarajevu Muamer Pita, sudski kurir Zaim Spahović, kao i radnica advokatske kancelarije “Hamzić” Vildana Ligat.

– Uhapšeno je sedam osoba koje se terete da su kao organizovana kriminalna grupa izdejstvovali donošenje presuda pred Opštinskim sudom u Sarajevu na osnovu kojih su izvršili nezakonit prenos vlasništva nad oko 70 nekretnina na području Kantona Sarajevo, čime su sebi i drugima pribavili veću imovinsku korist – rekla je portparol KT Sarajevo Azra Bavčić.

Prema njenim rečima grupi se na teret stavljaju krivična dela organizovani kriminal, zloupotrebe službenog položaja i krivotvorenje službenih isprava.

U FUP navode da se u realizaciju akcije krenulo u ranim jutarnjim satima kada su, do zuba naoružani policajci, upali u advokatske kancelarije koje su osumnjičeni koristili.

SRPSKA IMOVINA?

U POLICIJI i tužilaštvu nisu želeli da komentarišu da li se sporne nekretnine odnose na imovinu sarajevskih Srba, koja je napuštena za vreme rata u BiH.

– Sva dela za koje se grupa tereti počinjena su u periodu od 2013. do 2016. godine – naveli su u Kantonalnom tužilaštvu.

 

Izvor: Novosti.rs

Bosna i Hercegovina:

Crna Gora:

Hrvatska:

Region:

Srbija:

Svet:

Uncategorized: